این خبر را میتوانید بصورت صوتی گوش دهید
سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، تحولات سوریه و موضعگیری قدرتهای جهانی در قبال آن، به ویژه چین، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت کنونی سوریه، خواستار تحقیقات شفاف درباره کشتار غیرنظامیان و اقدامات قاطع علیه گروههای تروریستی شده است. این در حالی است که گزارشهای متعددی از نقض حقوق بشر و افزایش خشونت علیه اقلیتهای مذهبی در این کشور منتشر میشود.
موضع چین درباره تحقیقات کشتار غیرنظامیان در سوریه
به گزارش ایران من از خبرگزار شینهوا, فو کونگ نماینده دائم چین در سازمان ملل در اظهارات خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: مقامات موقت سوریه از آغاز تحقیقات مستقل یک ماهه در پی کشتار بی رویه غیرنظامیان در مناطق ساحلی این کشور خبر دادند که «غیرقانونی, وحشیگری و ظالمانه بود.»
وی گفت: ما پیشرفتها را در این زمینه دنبال میکنیم و امیدواریم مقامات موقت سوریه کار خود را به شیوهای شفاف و مسئولانه انجام دهند که برای ارزیابی جامعه بینالمللی در زمینه اعتبار انتقال سیاسی در این کشور بسیار مهم است.
دیدگاه چین درباره انتقال سیاسی و مبارزه با تروریسم
در همین حال، فو گفت که چین به اقدامات اخیر مقامات موقت سوریه برای پیشبرد انتقال سیاسی توجه کرده و از دولت موقت این کشور میخواهد که “با جدیت به تعهدات خود عمل کند” و برای دستیابی به فراگیری واقعی با همه بخشهای کشور گفتگو و رایزنی گسترده انجام دهد.
سفیر چین در سازمان ملل همچنین از تهدیدهای تروریستی جدید در سوریه ابراز نگرانی کرده و بر ضرورت حفظ خط مقدم مقابله با تروریسم تاکید کرد.
فو گفت: پس از تغییر وضعیت در سوریه، جنگجویان تروریست خارجی در ادلب در سراسر این کشور حرکت کرده اند که این امر تهدیدی فوری برای مردم سوریه و صلح منطقه ای و بین المللی است. آنها در بدرفتاری و کشتار غیرنظامیان در مناطق ساحلی دست داشته اند.
وی گفت: «ما از مقامات موقت میخواهیم به تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریسم عمل کنند و اقدامات قاطعی را برای مبارزه با همه سازمانهای تروریستی فهرست شده در شورای امنیت، از جمله جنبش اسلامی ترکستان شرقی که به نام حزب اسلامی ترکستان نیز شناخته میشود، اتخاذ کنند.»
فو با تاکید بر اینکه باید به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه احترام گذاشته شود، حملات هوایی اسرائیل علیه سوریه را محکوم کرد و از این رژیم خواست فورا از خاک سوریه خارج شود.
وی گفت: “چین از نزدیک وضعیت سوریه را دنبال می کند. ما صمیمانه امیدواریم که با کمک جامعه بین المللی، سوریه به طور پیوسته انتقال سیاسی خود را پیش ببرد و صلح و ثبات را در اولین فرصت احیا کند.”
بحران انسانی و درگیریهای خونین در مناطق علوینشین
به گزارش ایران من، سیاستهای دولت جدید سوریه خشم گسترده علویان را برانگیخته و منجر به آغاز تظاهرات آنها در ۱۶ اسفند ۱۴۰۳در شهرهای قرداحه، جبله، لاذقیه، طرطوس، حمص و مصیاف شد.
در واکنش به این تظاهرات مسالمتآمیز، نیروهای نظامی وابسته به جولانی اقدام به تیراندازی مستقیم به سمت معترضان کردند.
این درگیریها به سرعت به مناطق ساحلی سوریه گسترش یافت و در استان لاذقیه و شهرکهای الحفه، المختاریه و الشیر، درگیریهای شدیدی بین نیروهای امنیتی دولت موقت سوریه و افراد مسلح رخ داد که تاکنون منجر به کشته شدن صدها نفر از علویان شده است.
دیده بان حقوق بشر سوریه ۲۰ اسفندماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که در ۷۲ ساعت گذشته ۹۷۳ غیرنظامی سوری در ۴۰ جنایت توسط نیروهای نظامی حکومت موقت سوریه کشته شدهاند.