سرویس خبری ایران من: بحران سیاسی در کره جنوبی به نقطه عطفی رسیده است. با تأیید استیضاح یون سوک یول توسط دادگاه قانون اساسی، زمینه برای تغییرات بنیادین در ساختار سیاسی این کشور فراهم شده است. رئیس مجلس ملی کره جنوبی با تأکید بر ضرورت پایان دادن به «ریاست جمهوری امپراتوری»، پیشنهاد برگزاری همهپرسی اصلاح قانون اساسی را مطرح کرده است.
تأیید استیضاح یون و بحران سیاسی در کره جنوبی
به گزارش ایران من، وو وون-شیک امروز یکشنبه با اشاره به اینکه چنین اقدامی از حمایت عمومی برخوردار است، پیشنهاد کرد که یک بازنگری برای محدود کردن قدرت رئیس جمهوری صورت گیرد.
رئیس مجلس ملی کره جنوبی در یک نشست خبری بیان کرد: میخواهم به مردم پیشنهاد کنم که ما باید اکنون بازنگری قانون اساسی را پیگیری کنیم. پس از گذر از حکومت نظامی غیرقانونی و استیضاح (یون)، اجماع عمومی در مورد فوریت بازنگری قانون اساسی بیش از هر زمان دیگری است.
او یک همه پرسی ملی در مورد اصلاح قانون اساسی را همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیشنهاد کرد که باید ظرف ۲ ماه پس از برکناری یون برگزار شود.
دادگاه قانون اساسی کره جنوبی، استیضاح یون توسط پارلمان را به دلیل حکومت نظامی نافرجام در روز سوم دسامبر (۱۳ آذر) تایید کرد که باعث بدترین بحران سیاسی در چند دهه اخیر در کره جنوبی شد.
وو گفت: آشفتگی ملی با حکم دادگاه قانون اساسی به پایان رسیده است، اما احتمال درگیری مخرب پیرامون قدرت ریاست جمهوری هنوز وجود دارد. بسیاری از مردم کره جنوبی میخواهند «ریاست جمهوری امپراتوری» که منشا مناقشه سیاسی شدید است، تغییر کند.
نظرسنجی موسسه گالوپ کره در ماه گذشته نشان داد که ۵۴ درصد از بازنگری قانون اساسی برای اصلاح نظام ریاست جمهوری حمایت میکنند و ۳۰ درصد آن را غیرضروری میدانند.
یون روز یکشنبه گفت که اگرچه از قدرت کنار رفته است، اما همیشه در کنار حامیانش که برای آزادی و دفاع از حاکمیت میجنگند، خواهد ماند.
برنامهریزی برای انتخابات آینده و سابقه اصلاحات قانون اساسی
کمیسیون انتخابات کره جنوبی اعلام کرده است که هان داک سو، سرپرست ریاست جمهوری و کمیسیون انتخابات در حال بررسی تاریخ سوم ژوئن (۱۳ خرداد) برای تاریخ انتخابات هستند.
قانون اساسی در کره جنوبی آخرین بار در سال ۱۹۸۷ برای معرفی انتخابات مستقیم ریاست جمهوری و یک دوره پنج ساله مورد بازنگری قرار گرفت.
در سالهای اخیر، نامزدهای ریاستجمهوری از همه طیف های سیاسی از بازنگریهایی از جمله اعطای ۲ دوره چهار ساله به روسای جمهوری حمایت کردهاند، اما پس از انتخابات، گامهای مشخصی در این زمینه برداشته نشد.
موضع احزاب سیاسی درباره اصلاحات قانون اساسی
حزب حاکم «قدرت مردم» یون در حال بررسی اصلاحات احتمالی است. نامزد اصلی جانشینی یون سوک یول، لی جائه میونگ، رهبر اصلی حزب دموکرات نیز از این ایده صحبت کرده است.