سرویس خبری ایران من: در میان تنشهای فزاینده در منطقه خاورمیانه، درگیریهای نظامی میان ایالات متحده آمریکا و گروه حوثی یمن به اوج خود رسیده است. این درگیریها که بخشی از تحولات پیچیده منطقهای محسوب میشوند، پیامدهای انسانی قابل توجهی را به همراه داشته است.
مرگبارترین حمله آمریکا علیه حوثیها
حمله هوایی آمریکا به تأسیسات سوخت در بندر رأسعیسی یمن، دستکم ۷۴ کشته بر جای گذاشت. این حمله که مرگبارترین عملیات از زمان آغاز حملات گسترده آمریکا علیه حوثیها در ماه گذشته بهشمار میرود، طبق اعلام وزارت بهداشت تحت کنترل حوثیها صورت گرفته است.
ایالات متحده میگوید تا زمانی که حوثیها حملات خود به مسیرهای دریایی در دریای سرخ را متوقف نکنند، به عملیات نظامی خود ادامه خواهد داد. این حملات، بزرگترین اقدام نظامی واشنگتن در منطقه از آغاز دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ژانویه محسوب میشود.
تلفات و خسارات گسترده
سخنگوی وزارت بهداشت یمن، انیس الاصبحی، اعلام کرد که در جریان این حملات که روز پنجشنبه انجام شد، ۱۷۱ نفر نیز مجروح شدهاند و تیمهای امدادی همچنان در حال جستوجوی قربانیان هستند.
فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در بیانیهای تأکید کرده است که هدف اصلی این حملات، قطع منابع تأمین سوخت حوثیها بوده است. این فرماندهی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما با هدف ضربه زدن به منابع اقتصادی قدرت حوثیها حمله کردیم؛ منابعی که آنها از آن برای سرکوب هموطنانشان و ایجاد رنج بیشتر استفاده میکنند.»
پایانه سوخت رأسعیسی، که حدود ۴۰ سال پیش بهعنوان نخستین بندر صادرات نفت یمن تأسیس شده، ظرفیتی معادل ۳ میلیون بشکه دارد. آمریکا اعلام کرده این پایانه یکی از منابع اصلی تأمین مالی و تدارکاتی نیروهای حوثی بوده است.
فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا درباره آمار تلفات اعلامشده از سوی حوثیها واکنشی نشان نداده است.
پیشینه درگیریهای حوثیها در منطقه
در طول دهه گذشته، حوثیها بخشهای وسیعی از خاک یمن را تحت کنترل خود درآوردهاند. از نوامبر ۲۰۲۳، این گروه دهها حمله پهپادی و موشکی علیه کشتیها در دریای سرخ انجام داده و ادعا کردهاند که این اقدامات در حمایت از فلسطینیها و در واکنش به جنگ غزه انجام شده است.
با آغاز آتشبس موقت در غزه، حملات حوثیها نیز برای مدتی متوقف شد، اما پس از تجدید حملات اسرائیل در ماه گذشته، این گروه تهدید به ازسرگیری عملیات خود کرد. با این حال، از آن زمان تاکنون هدف مشخصی در دریای سرخ را مورد حمله قرار ندادهاند.
پیش از این، در ماه مارس، دو روز حملات هوایی آمریکا به مواضع حوثیها، بنا بر گزارش منابع محلی، بیش از ۵۰ کشته برجای گذاشته بود.