در شرایط کنونی اقتصاد ایران، موضوع یارانههای انرژی و توزیع عادلانه آن به یکی از چالشهای اساسی تبدیل شده است.
چالش یارانههای انرژی و توزیع ناعادلانه آن
معاون رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت جلوگیری از هدر رفت انرژی و منابع کشور گفت: سالانه حدود ۱۲۷ میلیارد دلار یارانه مخفی برای انرژی در کشور توزیع میشود که بخش عمده آن هدر می رود، لذا باید روند اتلاف بی رویه منابع، با رویکرد حمایتی از دهک های محروم و پایین جامعه اصلاح شود.
اصلاحات ضروری در نظام توزیع یارانهها
به گزارش ایران من، شهرام دبیری در جریان سفر به اصفهان برای شرکت در دومین رویداد هوش مصنوعی، در دیدار با نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی توزیع عادلانه یارانه در سطح جامعه و بین اقشار مختلف بویژه محرومین را مورد تاکید قرار داد و گفت: توزیع ناعادلانه یارانه ها مشکلی است که باید به سرعت برای آن چارهاندیشی شود و نباید یارانه مثلا به خودرو و یا واحد مسکونی تخصیص یابد بلکه یک پیشنهاد این است که مثلا بر اساس کد ملی به افراد تخصیص یابد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور تصریح کرد: حتی اگر دهک بندی ها تغییر نیابند، تغییر شیوه تخصیص یارانه ها ضروری است تا مثلا کسی که خودرو ندارد محروم از یارانه سوخت نشود و در مقابل آن شخصی که چندین خودرو دارد، بیش از سهم خود، از یارانه سوخت بهره ببرد.
ضرورت چابکسازی دولت و اصلاحات اقتصادی
دبیری خاطرنشان کرد: اصلاحات مدیریتی و اقتصادی نیاز کشور است و سامان دهی شرکتهای دولتی و بانکها باید در دستور کار قرار گیرد، امروز شاهدیم برخی بانک ها بجای بانکداری، بنگاه داری می کنند و در بنگاه داری نیز موفق نیستند؛ لذا باید دست به دست هم بدهیم و این مشکلات را حل نماییم.
وی با اشاره به اهمیت چابک سازی دولت، اظهار کرد: دولت می تواند بسیاری از امور را به شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا تفویض کند که اجرای این مهم کمک زیادی به کاهش تصدی گری دولت خواهد کرد.
معاون رئیسجمهور تاکید کرد: واگذاری برخی شرکت های دولتی به بخش خصوصی واقعی و نه بخش خصولتی نیز می تواند منجر به چابک سازی دولت شود و بهره وری این شرکت ها را نیز افزایش دهد.
نقش هوش مصنوعی در توسعه کشور
وی با اشاره به اینکه برای حضور و سخنرانی خود در دومین رویداد هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی در حال تغییر دادن جهان در همه حوزهها است و اگر بخواهیم جایگاه ایران را در دنیا ارتقا دهیم باید به هوش مصنوعی بیش از پیش توجه کنیم.
وی افزود: با وجود ظرفیت های علمی فراوان در کشور بویژه در حوزه هوش مصنوعی متاسفانه از لحاظ استفاده از هوش مصنوعی جایگاه مطلوبی نداریم و از برخی کشورهای منطقه در این زمینه عقب تر هستیم که باید با یک برنامهریزی خوب برای ارتقای هوش مصنوعی به سرعت قدم های بزرگی را برداریم و ورود بخش خصوصی در این حوزه می تواند راهگشا باشد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین پس از بحث و بررسی مطالبات و مشکلات استان اصفهان که در راس آن ها «تنش آبی اصفهان» قرار داشت بر ضرورت تلاش برای حل این مشکل، بر مبنای اقدامات عملی و تعامل سازنده نمایندگان مجلس و دولت تاکید کرد.