صفحه اصلی / بین الملل / ترکیه آسمان خود را به روی رئیس‌جمهور اسرائیل بست

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه

ترکیه آسمان خود را به روی رئیس‌جمهور اسرائیل بست

ترکیه از عبور هواپیمای رئیس‌جمهور اسرائیل برای شرکت در نشست COP29 جلوگیری کرد. اردوغان خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل است و روابط تجاری دو کشور به حالت تعلیق درآمده است. این تنش‌ها در پی کشته شدن بیش از ۴۳ هزار فلسطینی تشدید شده است.
ممانعت ترکیه از عبور هواپیمای رئیس‌جمهور اسرائیل از حریم هوایی این کشور

سرویس خبری ایران من: در پی تشدید تنش‌های ناشی از جنگ غزه، روابط ترکیه و اسرائیل به نقطه بحرانی جدیدی رسیده است. اقدام اخیر آنکارا در ممانعت از پرواز رئیس‌جمهور اسرائیل از حریم هوایی این کشور برای شرکت در نشست COP29، نشانگر تغییر چشمگیر در مناسبات دو کشور است. این تحول در شرایطی رخ می‌دهد که ترکیه به طور فزاینده‌ای از مواضع ضد اسرائیلی حمایت می‌کند و خواستار پایان عملیات نظامی در غزه است.

 

تنش دیپلماتیک میان ترکیه و اسرائیل

 

بنا به گفته یک منبع آگاه، ترکیه از عبور هواپیمای اسحاق هرتزوگ از حریم هوایی خود برای سفر به جمهوری آذربایجان و شرکت در نشست تغییرات اقلیمی (COP29) جلوگیری کرد.

 

به گفته این منبع که به دلیل محرمانه بودن موضوع نخواست نامش فاش شود، دولت رجب طیب اردوغان در پی تنش‌های ناشی از عملیات نظامی اسرائیل در غزه و لبنان، کوتاه‌ترین و امن‌ترین مسیر پروازی هرتزوگ به باکو، پایتخت آذربایجان را مسدود کرد.

 

دفتر هرتزوگ روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که وی به دلایل امنیتی در این نشست شرکت نخواهد کرد. با این حال، وزرای محیط زیست، انرژی و حمل و نقل اسرائیل در این نشست حضور خواهند داشت. پایگاه خبری کالیبر که از سوی دولت آذربایجان تامین مالی می‌شود، گزارش داد که تلاش‌های دیپلماتیک برای متقاعد کردن ترکیه به لغو ممنوعیت پرواز هواپیمای هرتزوگ نتیجه‌ای نداشته است.

 

موضع‌گیری ترکیه در قبال جنگ غزه

 

اردوغان قرار است روز یکشنبه برای شرکت در نشست گروه ۲۰ وارد برزیل شود. انتظار می‌رود وی در این نشست از سایر رهبران بخواهد تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل، که زمانی متحد نظامی نزدیک ترکیه بود، اعمال کنند. او از حماس، که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، حمایت کرده و در تلاش است تا اسرائیل را برای توقف حملات تلافی‌جویانه علیه این گروه فلسطینی در پی حمله مرگبار ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر شد، تحت فشار قرار دهد.

 

بر اساس آمار وزارت بهداشت تحت کنترل حماس، که تفکیکی بین تلفات نظامی و غیرنظامی قائل نمی‌شود، بیش از ۴۳,۰۰۰ فلسطینی در عملیات نظامی اسرائیل کشته شده‌اند.

 

چشم‌انداز روابط دوجانبه

 

پیش از آغاز درگیری‌ها در غزه، اردوغان و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در حال بررسی راه‌هایی برای افزایش همکاری در زمینه انرژی و تجارت و پیشبرد آب شدن یخ روابط پس از بیش از یک دهه تنش بودند. در ماه مه گذشته، ترکیه تحریم کامل تجاری علیه اسرائیل را اعلام کرد.

 

پروازهای تجاری بین استانبول و تل‌آویو نیز پس از آغاز درگیری‌ها متوقف شد.

 

خبرهای دیگر

نوزادان قربانی سرما در بیمارستان ناصر غزه

اشتفن زایبرت ،سفیر آلمان در اسرائیل

تانک‌های اسرائیل در دره الحجیر جنوب لبنان

مصطفی بیرم، وزیر کار لبنان

واکنش وزارت دفاع چین به افزایش بودجه نظامی آمریکا

ژانگ شیائوگانگ، سخنگوی وزارت دفاع چین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00