صفحه اصلی / بین الملل / اختلاف بر سر شروط آتش‌بس، آمریکا قطعنامه آتس بس در غزه را وتو کرد

شورای امنیت سازمان ملل

اختلاف بر سر شروط آتش‌بس، آمریکا قطعنامه آتس بس در غزه را وتو کرد

آمریکا قطعنامه آتش‌بس در غزه را وتو کرد. این قطعنامه خواستار توقف فوری درگیری‌ها و آزادی گروگان‌ها بود. آمریکا دلیل وتو را عدم ارتباط مستقیم این دو خواسته عنوان کرد. سایر اعضای شورا به قطعنامه رأی مثبت داده بودند.
شورای امنیت

سرویس خبری ایران من: در میانه بحران غزه و افزایش تلفات انسانی، شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر برای توقف درگیری‌ها تلاش کرد. این قطعنامه که خواستار آتش‌بس فوری و آزادی گروگان‌ها بود، با وجود حمایت اکثریت اعضای شورای امنیت، با چهارمین وتوی آمریکا از زمان آغاز جنگ مواجه شد. واشنگتن همچنان بر موضع خود مبنی بر لزوم پیوند مستقیم میان آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها پافشاری می‌کند.

 

وتوی چهارم آمریکا در شورای امنیت

 

ایالات متحده آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس در جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه را وتو کرد. پیش از برگزاری جلسه رأی‌گیری، یکی از مقام‌های بلندپایه آمریکایی با انتقاد از اعضای شورای امنیت گفت که آنها عامدانه تمام تلاش‌ها برای رسیدن به یک راه‌حل مشترک را نادیده گرفته‌اند.

 

سایر کشورهای عضو شورای ۱۵ نفره شورای امنیت به این قطعنامه که از سوی ۱۰ عضو غیر دائم ارائه شده بود، رأی مثبت دادند.

 

جزئیات قطعنامه و موضع آمریکا

 

این قطعنامه خواستار «آتش‌بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» و همچنین «آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی گروگان‌ها» شده بود.

 

مقام آمریکایی که به شرط عدم افشای نام خود با خبرنگاران صحبت می‌کرد، پیش از رأی‌گیری اعلام کرد که آمریکا تنها از قطعنامه‌ای حمایت خواهد کرد که به صراحت خواستار آزادی فوری گروگان‌ها به عنوان بخشی از آتش‌بس باشد.

 

این مقام تأکید کرد: «همان‌طور که بارها گفته‌ایم، ما نمی‌توانیم از آتش‌بس بدون قید و شرطی که خواستار آزادی فوری گروگان‌ها نیست، حمایت کنیم.»

 

سابقه رأی‌گیری‌های پیشین

 

در ماه مارس، قطعنامه‌ای مطرح شد که دو خواسته اصلی داشت: برقراری آتش‌بس فوری در ماه رمضان و آزادی بی‌درنگ و بی‌قید و شرط گروگان‌ها در غزه. آمریکا به جای وتو، به این قطعنامه رأی ممتنع داد. به پیشنهاد آمریکا، این دو خواسته در یک جمله واحد گنجانده شده بود. مقامات واشنگتن چنین استدلال کردند که گرچه در متن قطعنامه به صراحت ذکر نشده بود، اما قرار گرفتن این دو درخواست در کنار هم، به طور ضمنی آتش‌بس را منوط به آزادی گروگان‌ها می‌کرد و همین امر باعث شد آمریکا به جای وتو، رأی ممتنع بدهد.

 

همانند قطعنامه ماه مارس، متن ارائه شده امروز نیز خواسته‌های مربوط به آتش‌بس فوری و آزادی فوری و بدون قید و شرط گروگان‌ها را در یک جمله گنجانده بود، اگرچه ارتباط مستقیمی میان آنها برقرار نکرده بود.

 

تلاش‌های دیپلماتیک و چشم‌انداز آینده

 

سخنگویان هیئت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل به درخواست‌ها برای توضیح در مورد دلیل تغییر موضع واشنگتن در این مسئله پاسخی ندادند.

 

این چهارمین قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتش‌بس در غزه است که از آغاز جنگ توسط آمریکا وتو می‌شود.

 

در ماه ژوئن، شورای امنیت قطعنامه‌ای را که از سوی آمریکا ارائه شده بود و از طرح آتش‌بس مرحله‌ای با میانجی‌گری واشنگتن، مصر و قطر حمایت می‌کرد، تصویب کرد. با این حال، این چارچوب هنوز به توافقی منجر نشده و طرفین همچنان در بن‌بست به سر می‌برند.

خبرهای دیگر

عملیات محرمانه پیجر: نقطه عطف در تاریخ جاسوسی مدرن

مصاحبه با افسر ارشد موساد

واکنش ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در خارج از کشو

وحید جلال زاده، معاون کنسولی وزیر امور خارجه

سخنرانی فاطمه مهاجرانی در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت بهداش

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

تکذیب شایعه طلاق اسما اسد توسط سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00