سرویس خبری ایران من: در عرصه نیکوکاری و خدمت به جامعه، گاه چهرههایی درخشان ظهور میکنند که آثار خدماتشان نسلها را بهرهمند میسازد. حاج هاشم سلیمی آشتیانی یکی از این چهرههای ماندگار است که با خدمات گسترده در حوزههای مختلف، بهویژه مدرسهسازی، نامی نیک از خود به یادگار گذاشت. به مناسبت زادروز این خیر بزرگوار، آیین طلوع سلیم برگزار شد تا یادآور مسیر پرثمر مردی باشد که خدمت به خلق را وجهه همت خود ساخت.
برگزاری آیین طلوع سلیم
به گزارش ایران من، از پایگاه اطلاعرسانی دولت، آیین طلوع سلیم به بهانه تولد خیر نیکاندیش زندهیاد حاج هاشم سلیمی آشتیانی در روز سهشنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ در تالار رازی مدیریت آموزش و پرورش منطقه ۳ تهران برگزار شد.
سخنان سخنگوی دولت در بزرگداشت سلیمی آشتیانی
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در این آیین، اظهار داشت: بزرگداشت آدمهای بزرگ کار ارزشمندی است. بسیار خدا را شاکرم که در جمع پرنور خیرین هستم.
وی با بیان اینکه در پشت هر خیری خانوادهای حامی وجود دارد که امر خیر را هدایت و حمایت میکند، گفت: سپاس ویژه دارم از خانواده زندهیاد سلیمی آشتیانی که در این مسیر همراه و همقدم ایشان بودند و مطمئنا نقش ویژهای در آثار خیر و ماندگارشان دارند.
مهاجرانی با ابراز خشنودی از اینکه از خانواده فرهنگی معلم زادهاند و سالها در عرصه آموزش و پرورش فعالیت داشتهاند، افزود: بنده سر سفره فرهنگ نشستهام و بزرگ شدهام، مدرسهسازی فعالیتی فرهنگی است، این بسیار مهم است چرا که همه تلاش فرهنگ بر ساختن آدم و جامعه انسانی است.
سخنگوی دولت گفت: اغلب آدمهایی که در طلب جاودانگی سفر میکنند و راه میپیمایند در طلب آب حیات هستند تا ماندگار شوند، چراکه انسان جاودانگی را دوست دارد، اما میدانیم زیست ابدی وجود ندارد، مگر آدمی به معنای واقعی صورت و وجود خودش را از همه منیتها پاک کند تا نور حق بر دل آدمی بتابد.
مهاجرانی خاطرنشان کرد: در واقع برای ماندگاری هیچ نیازی به آب حیات نیست، باید از ظلمات، خودخواهی، حسد، کینه و جهل عبور کرد. ابتدا باید تهذیب کرد تا خیر و ماندگار و مهربان شد.
وی با گرامیداشت یاد زندهیاد سلیمی آشتیانی، ابراز داشت: آنچه که ما را امروز به بهانه زادروز این خیر دور هم جمع کرده، این است که او سینه را از کینهها و پلیدیها شست و به رنگ خدایی درآمد و علت اینکه جمع زیادی ذکر خیر او را دارند بخاطر این رنگ خدایی است.
مهاجرانی تصریح کرد: سلیمی آشتیانی معنی رضایت خدا را در خدمت به خلق جست و یافت، همانطور که فرزند بزرگوارش بیان کرد وی محل تلاقی دین، ملیت و مردم بود و مذهب را در خدمت به خلق و ایرانیت را در جلب رضایت مردم میجست.
سخنگوی دولت با بیان اینکه خیرین و بالاخص سلیمی آشتیانی مدارس را هم به نام ائمه اطهار، نامگذاری کردند، گفت: این خیر به دنبال چیزی فراتر از این بود که نامشان بماند، سلیمی پا بر روی منیت و نام خود گذاشت.
خدمات و دستاوردهای ماندگار سلیمی آشتیانی
هاشم سلیمی آشتیانی از اعضای جامعه خیرین مدرسهساز، مجمع خیرین سلامت، جامعه خیرین مسجدساز و انجمن خیرین مسکنساز و مؤسس انجمن خیرین حامیان دانشآموزان استثنایی کشور بود. مرحوم سلیمی آشتیانی علاوه بر حضور مؤثر و مستمر در حوزه خیرین سلامت کشور و تجهیز و بازسازی بیمارستانهای مختلف، بیش از ۲۰ باب مدرسه خیری را احداث و اهدا کرد و در ساخت بیش از ۲۰۰ مدرسه خیری نقش اساسی و اصلی را بهعهده گرفت. دوم آذرماه سالروز تولد این مرد بزرگ بود.