صفحه اصلی / بین الملل / هشدار پوتین به غرب: ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین دخالت مستقیم است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه

هشدار پوتین به غرب: ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین دخالت مستقیم است

پوتین در نشست شورای امنیت از ویژگی‌های موشک اورشنیک سخن گفت و هشدار داد که روسیه به حملات با سلاح‌های دوربرد غربی پاسخ خواهد داد. وی تأکید کرد این موشک سلاح کشتار جمعی نیست اما قدرت تخریب بالایی دارد.
پوتین در حال سخنرانی درباره موشک اورشنیک در نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی

سرویس خبری ایران من: در تحولی مهم در عرصه نظامی و دیپلماتیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در آستانه قزاقستان، از جزئیات موشک جدید اورشنیک و استراتژی نظامی روسیه در قبال تحولات اوکراین پرده برداشت. این نشست که با غیبت معنادار ارمنستان برگزار شد، نشان‌دهنده تحولات جدید در معادلات نظامی و سیاسی منطقه است.

 

 اظهارات پوتین درباره موشک اورشنیک

 

به گزارش ایران من از ریانووستی، ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در آستانه پایتخت قزاقستان افزود: روسیه به حملات جاری با سلاح‌های دوربرد غربی، از جمله ادامه آزمایش‌های موشک اورشنیک در شرایط جنگی، پاسخ خواهد داد.

 

رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد: مسکو بارها توجهات به این واقعیت جلب کرده است که مجوز به کی یف برای حمله با استفاده از موشک های دوربرد به معنای دخالت مستقیم غرب در درگیری است.

 

وی تصریح کرد: وزارت دفاع و ستاد کل ارتش روسیه، اهداف حمله در خاک اوکراین را تعیین می کنند، این اهداف می توانند مراکز تصمیم گیری در کی یف باشند.

 

پوتین ادامه داد: روسیه مجبور به آزمایش “اورشنیک” در پاسخ به حملات موشکی دوربرد به مناطق بریانسک و کورسک شد. رئیس‌جمهور روسیه درباره ویژگی‌های موشک جدید اورشنیک نیز گفت:‌ دمای عناصر ضربه زننده این موشک به چهار هزار درجه می‌رسد و قادر است که به اجسام بسیار محافظت شده که در اعماق زیاد زمین قرار دارند نیز برخورد کند.

 

 استراتژی نظامی روسیه و واکنش به حملات غربی

 

پوتین با بیان اینکه موشک “خا-۱۰۱” نسخه روسی و مشابه موشک های (غربی) “سایه طوفان”، اسکالپ و تاروس است، اظهار داشت: این موشک روسی از نظر برد به طور قابل توجهی از سامانه های ساخت اروپا جلوتر است.

 

وی افزود: روسیه در آینده نزدیک تسلیحات دیگری نیز خواهد داشت.

 

رئیس جمهور روسیه با اشاره به درخواست اوکراین از کشورهای غربی برای ارسال تجهیزات نظامی دیگر علاوه بر موشک گفت: روسیه می داند که چه تعداد تسلیحات غربی به اوکراین تحویل داده شده و چه تعداد قرار است تحویل داده شود.

 

 سازمان پیمان امنیت جمعی و غیبت ارمنستان

 

سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) یک ائتلاف نظامی بین دولتی در منطقه اوراسیا است که در سال ۱۹۹۲ در تاشکند ازبکستان به امضا رسید. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان این پیمان را امضا کردند.

 

ارمنستان در نشست هشتم آذرماه ۱۴۰۳ این سازمان غایب است. پیشتر نیز در میانه انتقادها و تهدید به خروج ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی، این کشور در نشست وزیران دفاع این سازمان در آلماتی قزاقستان حضور پیدا نکرده بود.

 

حضور نیافتن ارمنستان در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در حالی است که این کشور پیشتر تهدید به خروج از این سازمان کرده بود. ارمنستان از سال ۲۰۲۰ و جنگ دوم قره‌باغ، انتقادهایی به عملکرد این سازمان دارد.

 

 پیشینه درگیری روسیه و اوکراین

 

به گزارش ایران من، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

 

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

خبرهای دیگر

گزارشگر سازمان ملل در حال ارائه گزارش درباره وضعیت غزه

فرانچسکا آلبانیز گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل

ریچارد هاس و چشم‌انداز دیپلماسی ایران و آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00