سرویس خبری ایران من: علی مطهری، نائب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، در مراسم روز دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب، سخنرانی مهمی درباره جایگاه جنبش دانشجویی، اهمیت آزادی بیان و نقش نقد سازنده در جامعه ایراد کرد. در این سخنرانی، مطهری به تشریح ویژگیهای مثبت و منفی قشر دانشجو پرداخت و با اشاره به آموزههای دینی و تجربیات تاریخی، بر ضرورت حفظ جنبش دانشجویی و آزادی بیان در جامعه تأکید نمود. همچنین وی به موضوعات روز کشور از جمله مذاکره با آمریکا نیز اشاره کرد و دیدگاههای خود را در این زمینه مطرح ساخت.
اهمیت و جایگاه جنبش دانشجویی
علی مطهری نائب رئیس مجلس دهم در مراسم روز دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب اظهار کرد: اهمیت کار دانشجویان شهید روز دانشجو در این بود که در فضای تاریک هدف خود را به انجام رساندند. در فضایی که رعب و وحشت در جامعه حاکم بود.
وی درباره اهمیت جنبش دانشجویی تصریح کرد: قشر دانشجو مطالبهگر است و به موقع آژیر خطر را به صدا در میآورد. در این جا سوالی مطرح می شود که آیا بعد از انقلاب جنبش دانشجویی باید باشد یا خیر!؟ آیا همچنان این نیاز حس میشود؟ جواب روشن است که همیشه نیاز به جنبش دانشجویی خواهیم داشت.
مطهری افزود: حکومتها همیشه نیازمند نقد هستند در غیر این صورت فاسد میشوند. امام علی می فرماید که خیرخواهی به نقد از حاکمان در آشکار و نهان لازم است. سخن شهید مطهری در این مورد این است که هر مقام غیر معصومی در جایگاه انتقاد قرار نگیرد، هم خودش و هم جامعهاش به خطر میافتد.
نقش و ویژگیهای دانشجویان در جامعه
نماینده سابق مجلس با تاکید بر این که نقد آدابی دارد، گفت: منتقد باید با تسلط بر موضوع، انصاف و خیرخواهی درباره موضوع مورد نظرش نقد کند، نباید صرفا نمایشی باشد و از دایره انصاف خارج شود.
وی ادامه داد: جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را در خود ایجاد کند. دانشجو نقاط قوت و ضعف زیادی دارد. نقات قوت دانشجو این است که هنوز بار زندگی بر دوشش سنگینی نمیکند و فرصت مناسبی برای رصد تحولات جامعه دارد. می تواند نقد کند. در جوانی هنوز خصلتهای بد به روح جوان ریشه نکرده است. پس حق جویی و عدالت خواهی در او خیلی بیشتر است. جوانان در دوره انقلاب نیر از ۱۶ تا ۲۴ سال نسبت به حق و عدالت حساستر بودند. انقلاب اسلامی را قشری تشکیل میدادند که خطر کرده و از کشته شدن نمیترسدند. امروز هم همین است. سوم، هوش و استعداد به طور نسبی در جوانان دانشگاهی وجود دارد.
آزادی بیان و اندیشه در جامعه اسلامی
علی مطهری اضافه کرد: غلبه احساسات و عقل دانشجو در دوره جوانی زیاد است. دوم، دانشجو ممکن است در خطر ابزاری باشد. سوم این که علم ناقص و جهل مرکب است. این قشر نه صاحبنظر و نه متخصص است و نمی تواند از خود نظر مستقل داشته باشد. آن کسی که جزو عوام است فکر نمیکند و به صاحب نظران مراجعه می کند. اما دانشجو در حد وسطی است که در جایی که لازم است از نظر صاحب نظران استفاده کند. پس دانشجو می تواند نقش مصلح را بازی کند پس اول باید صالح باشد.
نماینده سابق مجلس تاکید کرد: یک روح پاک می تواند مجاهد باشد. حضرت علی میفرماید که کسی می تواند جامعه را اصلاح کند که اولا اهل مناقشه نباشد و دوما، نقاط ضعف در جامعه در او دیده نشود. سوما، بنده طمع نباشد. پس هرکسی نمیتواند ادعای اصلاح جامعه کند. ابزار دانشجو نقد و انتقاد است که باید در فضای مناسبی باشد. یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی مسئله آزادی بیان است.
دیدگاههای سیاسی و مذاکره با آمریکا
وی خاطرنشان کرد: دولتهای آینده اگر به مسئله عدالت اهمیت ندهند انقلاب شکست میخورد. اگر ما اهمیت ندهیم گروههای دیگری پیدا میشوند که پرچم را میگیرند. احترام به آزادیها و استفلال فرهنگی و مکتبی داشته باشیم. باید بدانیم اسلام کافی است و باید به آن تکیه کرد.
مطهری ادامه داد: مذاکره در ذات خود نه بد است نه خوب، فقط بر اساس مصلحت ملت باید انجام شود. در جواب یکی از دانشجویان باید بگویم که من گفتم بهتر است با آمریکا مذاکره مستقیم کنیم که واسطه در آن نباشد. ترامپ قاتل سردار سلیمانی است و در مذاکره با او اکراه وجود دارد.