صفحه اصلی / بین الملل / چالش‌های سه‌گانه ترامپ، رقابت با چین، جنگ اوکراین و بحران خاورمیانه

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا

چالش‌های سه‌گانه ترامپ، رقابت با چین، جنگ اوکراین و بحران خاورمیانه

نشنال اینترست در تحلیلی به چالش‌های سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه پرداخته و نشان می‌دهد که تغییر موازنه قدرت، تقویت روابط منطقه‌ای با چین و روسیه، و مسائل جدید منطقه‌ای، امکان تکرار سیاست‌های پیشین را محدود کرده است.
چالش‌های سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه و تغییر معادلات منطقه‌ای

سرویس خبری ایران من: جهان امروز با تحولات سریع و پیچیده‌ای روبروست که معادلات قدرت را دستخوش تغییر کرده است. در این میان، نشریه نشنال اینترست در تحلیلی به بررسی موقعیت ایالات متحده در خاورمیانه و چالش‌های پیش روی این کشور پرداخته است. این تحلیل که با نگاهی به آینده سیاست خارجی آمریکا نگاشته شده، نشان می‌دهد که تکرار سیاست‌های گذشته در شرایط جدید منطقه‌ای و بین‌المللی با موانع جدی روبرو خواهد بود.

 

چالش‌های جدید سیاست خارجی آمریکا

 

به گزارش ایران من این رسانه آمریکایی، با اشاره به تغییر اولویت های جهانی و منطقه ای آمریکا به پیش بینی چالش های موجود در رابطه با سیاست های خاورمیانه ای «دونالد ترامپ» در دور دوم ریاست جمهوری پرداخت و نوشت: رئیس جمهوری آینده آمریکا باید رویکرد خود در این منطقه را با واقعیت های جدید آن تطبیق دهد چرا که تکرار سیاست های دوره نخست ریاست جمهوری وی چندان عملی نیست.

 

فشارهای چندجانبه بر ایالات متحده

 

در ادامه این تحلیل آمده است: ایالات متحده در کنار رقابت با چین، با دو جنگ منطقه‌ای در اوکراین و خاورمیانه نیز دست و پنجه نرم می کند و این در حالی است که محور ادعایی چین، روسیه، ایران و کره شمالی موسوم به «کرینکس» (CRINK) نیز مشکلاتی برای ایالات متحده و منافع غرب ایجاد کرده اند.

 

آمریکا اکنون از نظر دیپلماتیک و نظامی بیش از حد تحت فشار بوده و منابع خود را در سه جبهه شرق آسیا، اروپا و خاورمیانه گسترش داده است. از سوی دیگر افزایش روابط نظامی بین روسیه و ایران و گسترش نفوذ چین در خاورمیانه از طریق روابط اقتصادی و اقدامات دیپلماتیک با ریاض و تهران نشان دهنده آن است که بر خلاف دوره اول دولت ترامپ، ایالات متحده اکنون با رقبای واقعی و عملگرا در منطقه روبرو است.

 

چالش‌های منطقه‌ای و روابط با متحدان

 

نشنال اینترست نوشت: جنگ غزه و انزوای روز افزون اسرائیل در جامعه بین‌الملل نیز اختلافات رو به گسترش بین ایالات متحده و متحدان اروپایی این کشور در مورد خاورمیانه را آشکار کرده است.

 

نگرش اروپایی ها نسبت به اسرائیل بیشتر انتقادی است و به اعتقاد برخی از آن ها «اسرائیل اتحاد غرب را از بین خواهد برد». این به معنای آن است که توانایی واشنگتن برای حفظ توان ایجاد صلح آمریکایی ( Pax Americana) در خاورمیانه، درست زمانی که قدرت ژئواستراتژیک آن در اوکراین توسط روسیه و دریای چین جنوبی به چالش کشیده شده، رو به زوال است.

 

تغییر معادلات منطقه‌ای و چالش‌های تحریمی

 

نشنال اینترست نوشت: ایالات متحده احتمالا در تکرار موفقیت (ادعایی) اولین کمپین تحریمی خود علیه ایران که متکی بر تمایل قدرت های بزرگی مانند روسیه و چین برای رعایت آنها بود، مشکل خواهد داشت، چرا که این بار احتمالاً مسکو و پکن مخالف تحریم ایران بوده و حتی ممکن است در صورت بروز درگیری از تهران حمایت کنند.

 

این گزارش می افزاید : از سوی دیگر، عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس نیز سیاست تنش زدایی با ایران را در پیش گرفته و در نتیجه احتمالا با تشدید موضع آمریکا در قبال تهران که ممکن است منجر به بی ثباتی در منطقه شده و منافع آنها را تهدید کند، مخالف هستند.

خبرهای دیگر

عملیات محرمانه پیجر: نقطه عطف در تاریخ جاسوسی مدرن

مصاحبه با افسر ارشد موساد

واکنش ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در خارج از کشو

وحید جلال زاده، معاون کنسولی وزیر امور خارجه

سخنرانی فاطمه مهاجرانی در مراسم گرامیداشت روز زن در وزارت بهداش

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

تکذیب شایعه طلاق اسما اسد توسط سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00