صفحه اصلی / بین الملل / تریتا پارسی: مذاکرات هسته‌ای بسیار پیچیده خواهد بود

تریتا پارسی، رئیس موسسه کوئینسی

تریتا پارسی: مذاکرات هسته‌ای بسیار پیچیده خواهد بود

کارشناسان برجسته در گفتگو با الجزیره به تحلیل مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا پرداختند. رویکرد عملگرایانه ایران، نقش آمریکا و تأثیر توافق احتمالی بر کاهش تنش‌های منطقه‌ای از محورهای اصلی این تحلیل بود.
مذاکرات هسته‌ای ایران و تروئیکای اروپایی: مسیر پیش رو

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که مذاکرات هسته‌ای ایران و تروئیکای اروپایی وارد مرحله جدیدی شده است، شبکه الجزیره در برنامه “اینساید استوری” خود به بررسی ابعاد مختلف این مذاکرات با حضور کارشناسان برجسته پرداخت. در این گزارش تحلیلی، دیدگاه‌های متفاوت درباره چشم‌انداز مذاکرات، نقش بازیگران مختلف و تأثیر آن بر معادلات منطقه‌ای مورد بررسی قرار گرفته است.

 

گزارش تحلیلی شبکه الجزیره درباره مذاکرات هسته‌ای

 

به گزارش ایران من، شبکه تلویزیونی الجزیره در برنامه اخیر «اینساید استوری» خود با حضور «حسن احمدیان» استاد دانشگاه تهران «الی گرانمایه» از اندیشکده «شورای روابط خارجی اروپا» و «تریتا پارسی» رئیس موسسه «کوئینسی» به بررسی مذاکرات آتی هسته ای میان ایران و تروئیکای اروپایی پرداخت. این برنامه در قالب چند چهار بخش در گروه سیاست خارجی ایرنا منتشر خواهد شد.

 

ساختار و محتوای گزارش

 

بخش اول این گفت و گو با عنوان «اهمیت مذاکرات با اروپا برای ایران» منتشر شد. بخش دوم با عنوان «شاید کشورهای عربی نقش اروپا را در دیپلماسی اقتصادی با ایران ایفا کنند» و بخش سوم با عنوان«کنگره با دولت ترامپ در توافق با ایران همسو خواهد بود» منتشر شده است. بخش چهارم و پایانی این این گفت و گو را در ادامه می خوانید. لازم به ذکر است که انتشار این متون به معنای تایید محتوای آنها نیست و با توجه به پررنگ شدن فضای رسانه ای و تحلیلی پیرامون گفت و گوهای ایران و اروپا و مباحث مربوط به احیای مذاکرات به منظور رفع تحریم، با هدف آشنا شدن ذهن مخاطب ایرانی با رویکردهای متفاوت در قبال این مسائل منتشر می شود.

 

دیدگاه‌های کارشناسان درباره رویکرد ایران

 

ایده های تیم های مذاکره کننده در حال حاضر بسیار متفاوت با زمان توافق اولیه است. حسن احمدیان: ایران پس از برجام هرگز در مورد مذاکره با غرب خط مشی سختگیرانه ای نداشته است. مسعود پزشکیان، رئیس جمهور جدید ایران بسیار عملگرا است و من فکر می کنم این همان چیزی است که باعث حرکت رو به جلو می شود. من فکر نمی‌کنم ایرانی‌ها هیچ موضع سختگیرانه ای داشته باشند و تا کنون هم نداشته اند، اساساً آنها می‌گفتند که برجام مبنای هر تعامل جدید است و اکنون فکر می‌کنم مبنایی برای تعامل مجدد خواهد بود.

 

چشم‌انداز مذاکرات و تأثیر آن بر منطقه

 

تریتا پارسی: به نظر من اصلا آسان نیست و خیلی پیچیده خواهد بود. با این حال، من فکر می کنم که می توان بر روی یک چارچوب یا نقشه راه بر یک مبنای زمانی نسبتاً کوتاه توافق کرد و از آنجا به بعد، بررسی شود که آیا می توان آن را با تمام جزئیات که برای رسیدن به آن لازم است اجرا کرد. توافق بر سر یک چنین نقشه راه یا چارچوبی به خودی خود می تواند بسیار ارزشمند باشد زیرا اساساً می تواند تشدید تنش را متوقف کند و مانع افزایش درگیری برای دستیابی به یک چارچوب برای رسیدن به یک توافق نهای باشد. با توجه به این واقعیت که منطقه در آستانه انفجار است و آنچه اسرائیلی‌ها در لبنان، غزه و به طور فزاینده‌ای در سوریه انجام داده اند و همچنین حملات یمنی ها به اسرائیل، خطر جنگ بزرگ‌تر را با رسیدن به یک توافق بر سر یک چارچوب مشخص کاهش می دهد و مانع تشدید تنش ها در منطقه می شود و این به خودی خود بسیار ارزشمند است و من فکر می‌کنم می‌توان در کوتاه‌مدت به آن دست یافت.
مذاکرات هسته‌ای، تروئیکای اروپایی، برجام، دیپلماسی، تحریم‌ها

خبرهای دیگر

نمای هوایی کانال پاناما و کشتی‌های عبوری در میان تنش‌های دیپلماتیک

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهوری پاناما

محدودیت دسترسی کاربران ایرانی به گوگل آنالیتیکس

بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات

تحریم‌های نفتی جدید غرب علیه روسیه

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا

جوزف عون، رئیس جمهور جدید لبنان در مراسم انتخاب در پارلمان

نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون عراق

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00