صفحه اصلی / بین الملل / تمایز بین ائتلاف‌های ضدآمریکایی برای ترامپ آسان نخواهد بود

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

تمایز بین ائتلاف‌های ضدآمریکایی برای ترامپ آسان نخواهد بود

شکل‌گیری ائتلاف میان چین، روسیه، ایران و کره شمالی چالش‌های جدی برای سیاست خارجی آمریکا ایجاد کرده است. تعمیق روابط اقتصادی و نظامی این کشورها، توان آمریکا برای اعمال فشار بر آنها را کاهش داده و نیازمند رویکردی جدید است.
ائتلاف نامقدس: همکاری استراتژیک چین، روسیه، ایران و کره شمالی

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که جهان شاهد تغییرات اساسی در روابط بین‌المللی است، همکاری روزافزون میان کشورهای مخالف آمریکا به یک چالش جدی برای سیاست خارجی واشنگتن تبدیل شده است. گزارش حاضر به بررسی ابعاد مختلف این روابط و تأثیر آن بر معادلات جهانی می‌پردازد.

سیاست خارجی ترامپ و رویکرد جدید

 

به گزارش ایران من از رویترز، ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری اش نوع خاصی از دیپلماسی را با دشمنان واشنگتن بکار بست و وارد دوستی علنی با روسیه و کره شمالی شد در حالی که فشارهایی را بر چین و ایران وارد کرد.

 

ترامپ که روز دوشنبه رسما کار خود را آغاز کرد وعده داده جنگ اوکراین را پایان خواهد داد، برنامه هسته ای ایران را محدود خواهد کرد و ضمن تقویت ارتش آمریکا با چین مقابله خواهد کرد.

 

تحکیم روابط چین و روسیه

 

اما در چند سال گذشته، شی جین پینگ رئیس جمهوری چین و ولادیمیر پوتین همتای روسی او «مشارکت نامحدودی» بین دو کشور را تحکیم کرده اند و پکن از روسیه حمایت اقتصادی کرده است.

 

روز سه شنبه، پوتین و شی در تماس تلفنی طولانی به دنبال مراسم تحلیف ترامپ، تعمیق بیشتر مشارکت راهبردی بین دو کشور را مطرح کردند.

 

روسیه همچنین توافقات راهبردی را با کره شمالی در ژوئن ۲۰۲۴ و روز جمعه با ایران امضا کرد.

 

چالش‌های پیش روی دولت جدید آمریکا

 

رویترز به نقل از تحلیلگران نوشت: این چهار کشور دشمن آمریکا که سفیر جو بایدن در چین به تازگی آنها را «ائتلافی نامقدس» خواند، اهرم فشار آمریکا و متحدانش را بیش از پیش کاهش می دهند.

 

دنیل راسل عضو موسسه سیاست اجتماعی آسیا مستقر در واشنگتن که هدایت سیاست شرق آسیا را در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا برعهده داشت، گفت: معضل ترامپ که نسبت به «کنار آمدن با روسیه» ابراز تمایل کرده و تلاش کرده چین را بر سر مسائل تجاری تحت فشار قرار دهد این است که مشارکت مسکو و پکن تمایل روسیه را برای تعامل با واشنگتن و آسیب پذیری چین در مقابل فشارهای آمریکا کاهش دهد.

 

آینده روابط تجاری و تنش‌های بین‌المللی

 

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود در سال های ۲۰۱۷-۲۰۲۱، جنگ تجاری با چین را به بهانه عدم تعادل تجاری شدید آغاز کرد.

 

دولت ترامپ در آن دوران سیاست تشدید فشار و مهار همه جانبه پکن را دنبال می کرد. به طوری که واشنگتن تصمیم گرفت تا بر ۳۷۰ میلیارد دلار واردات کالا از چین تعرفه وضع کند. وی در دوره دوم ریاست جمهوری اش نیز وعده داد اعمال تعرفه بر پکن را از سر گیرد؛ این در حالیست که کارشناسان چینی معتقدند پکن طیف نسبتاً وسیعی از ابزارهای لازم را برای مقابله با ایالات متحده در صورت وقوع یک جنگ تجاری جدید را در اختیار دارد.

 

رویترز خاطرنشان کرد: ایجاد تمایز بین این ائتلاف ها آسان نخواهد بود و به نقل از مایکل فرومن، که در کابینه اوباما به عنوان نماینده تجاری آمریکا خدمت می کرد و اکنون رئیس اتاق فکر شورای روابط خارجی است، افزود برای مثال، کره شمالی، ممکن است انگیزه کمتری برای تعامل مستقیم با آمریکا داشته باشد.

 

به گزارش ایران من، ترامپ وعده داده به سرعت جنگ اوکراین را پایان دهد. وی به تازگی بعد از مراسم تحلیفش درباره این که اگر روسیه در میز مذاکره حاضر نشود آیا این کشور را تحریم خواهد کرد آن را محتمل دانست.

خبرهای دیگر

عفو شورشیان کنگره آمریکا توسط دونالد ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

حضور محمدجواد ظریف در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد داووس

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور

رافائل گروسی در نشست داووس درباره آینده برجام و برنامه هسته‌ای ایران

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

آنتونیو گوترش در سخنرانی مجمع اقتصادی داووس درباره برنامه هسته‌ای ایران

آنتونیو گوترش، نخست‌وزیر پرتغال

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00