صفحه اصلی / بین الملل / سفر وزیر خارجه آمریکا به پاناما در میانه اختلافات بر سر کانال

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا

سفر وزیر خارجه آمریکا به پاناما در میانه اختلافات بر سر کانال

اظهارات ترامپ درباره بازپس‌گیری کنترل کانال پاناما با واکنش شدید دولت پاناما مواجه شد. همزمان، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا برای سفری منطقه‌ای به پنج کشور آمریکای لاتین از جمله پاناما عازم خواهد شد.
کانال استراتژیک پاناما در کانون تنش‌های دیپلماتیک آمریکا و پاناما

سرویس خبری ایران من: تنش‌های اخیر میان ایالات متحده و پاناما بر سر کنترل کانال استراتژیک پاناما وارد مرحله جدیدی شده است. اظهارات جنجالی دونالد ترامپ درباره بازپس‌گیری کنترل این کانال و سفر قریب‌الوقوع مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه، توجه رسانه‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده است.

 

برنامه سفر وزیر خارجه آمریکا به آمریکای لاتین

 

به گزارش ایران من از روزنامه ال پائیس، آمریکای لاتین مقصد اولین سفر رسمی «مارکو روبیو» در ماه جاری خواهد بود. طبق اعلام «تامی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روبیو به کشورهای گواتمالا، السالوادور، کاستاریکا، جمهوری دومینیکن و پاناما سفر خواهد کرد.

 

اهداف و اولویت‌های سفر

 

بروس اعلام کرد: وزیر خارجه آمریکا، این منطقه را در اولویت قرار می‌دهد چرا که جایی است که ما نیز در آن زندگی می‌کنیم. ما به کنار گذاشتن منطقه مانند دولت‌های دیگر ادامه نمی‌دهیم.

 

وی افزود: تعامل با کشورهای همسایه یک عنصر حیاتی برای زنجیره تامین، رشد اقتصادی و مقابله با مهاجرت و کلید اهداف سیاست خارجی وزیر امور خارجه ایالات متحده است؛ آمریکای قوی، مرفه و امن.

 

تنش بر سر کانال پاناما

 

بروس با اشاره به اینکه احتمال می‌رود سفر روبیو هفته آینده آغاز شود، گفت: انتظار می‌رود محور سفر این اولین وزیر امور خارجه آمریکا که لاتین تبار است بر روی دو اولویت بزرگ دولت جدید آمریکا متمرکز باشد: مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و تمایل ترامپ به بازپس‌گیری کنترل کانال پاناما.

 

ترامپ پیشتر (اواخر دسامبر/ اوایل دی ماه) از پاناما به دلیل تعرفه‌های گزاف ادعایی بر کشتی‌های آمریکایی به شدت انتقاد و در کنایه‌ای آشکار به چین تهدید کرد که خواستار «بازگرداندن» کانال به آمریکا برای جلوگیری از افتادن آن به «دست‌ افراد نادرست» است.

 

این سیاستمدار جمهوریخواه تاکید کرد که کانال پاناما برای تجارت آمریکا و همچنین برای استقرار سریع نیروهای دریایی آمریکا در اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام اهمیت حیاتی دارد.

 

رئیس‌جمهوری پاناما اظهارات ترامپ را نمونه‌ای از جهل تاریخی بزرگ توصیف کرد. وی اعلام کرد که کانال پاناما بر اساس معاهده ۱۹۷۷ تحت مالکیت کامل دولت است و حاکمیت این کشور قابل مذاکره نیست.

 

کانال پاناما که اقیانوس‌های اطلس و آرام را به یکدیگر متصل می‌کند در سال ۱۹۱۴ آغاز به کار کرد. این کانال توسط آمریکا ایجاد و کنترل آن در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ به پاناما واگذار شد.

 

کانال پاناما بر اساس توافقنامه ۱۹۷۷ که توسط «جیمی کارتر» رئیس‌جمهوری دموکرات سابق آمریکا امضا شد و شامل بی طرفی کانال و دسترسی آن به تجارت جهانی بود، به این کشور آمریکای مرکزی سپرده شد. پاناما در سال ۱۹۹۹ کنترل کامل این گذرگاه تجاری را به دست گرفت.

 

به دنبال تهدید دوباره ترامپ در روز مراسم تحلیف مبنی بر بازگرداندن کنترل کانال پاناما، دولت این کشور آمریکای لاتین با ارسال نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، اظهارات ترامپ را «نگران‌کننده» ارزیابی کرد. دولت پاناما از گوترش خواست تا این موضوع را برای رسیدگی به شورای امنیت ارجاع دهد.

خبرهای دیگر

دیدار کی‌یر استارمر با مقامات اتحادیه اروپا برای احیای روابط پسابرگزیت

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس

مارک روته در نشست داووس درباره جنگ اوکراین سخنرانی می‌کند

مارک روته، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

تأثیر اخراج مهاجران بر اقتصاد آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا

نیروگاه اتمی بوشهر و تولید آب سنگین در ایران

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00