سرویس خبری ایران من: در شرایطی که درگیری نظامی روسیه و اوکراین وارد مرحله حساسی شده است، مارک روته، دبیرکل ناتو، در نشست مجمع جهانی اقتصاد داووس موضع قاطعی در قبال این بحران اتخاذ کرد. وی با تأکید بر اهمیت شکست روسیه و هشدار درباره پیامدهای پیروزی احتمالی مسکو، بر ضرورت حمایت بیشتر از اوکراین و هماهنگی میان ناتو و متحدانش تأکید کرد.
هشدار درباره پیامدهای پیروزی روسیه
به گزارش ایران من، از خبرگزاری رویترز، مارک روته در نشستی درباره اوکراین در «مجمع جهانی اقتصاد» در داووس سوئیس اظهار داشت: شکست روسیه در درگیری اوکراین ضروری است، چراکه پیروزی مسکو میتواند منجر به این شود که ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه با رهبران کره شمالی و چین آن را جشن بگیرند.
وی هشدار داد که پیروزی روسیه بر اوکراین، قدرت بازدارندگی بزرگترین ائتلاف نظامی جهان را تضعیف خواهد کرد و بازگرداندن اعتبار ناتو ممکن است «تریلیونها» دلار هزینه داشته باشد.
درخواست افزایش حمایت از اوکراین
دبیرکل ناتو در حالیکه ادعا کرد «خط مقدم در جهت اشتباهی در حال پیشروی است»، گفت: ما باید مسیر جنگ را تغییر دهیم.
روته همچنین اظهار داشت: ما به واقع باید حمایت خود از اوکراین را افزایش دهیم، نه اینکه کاهش دهیم.
دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در حالیکه از آمریکا خواست که به تامین تجهیزات نظامی اوکراین ادامه دهد، اعلام کرد که اروپا هزینه آن را تقبل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه «در موضوع اوکراین، ما همچنان به مشارکت آمریکا نیاز داریم»، تصریح کرد: اگر دولت جدید ترامپ مایل باشد به تامین اوکراین از پایگاه صنعتی دفاعی خود ادامه دهد، هزینه آن را اروپاییها پرداخت خواهند کرد. بدون شک من در این مورد مطمئن هستم و ما باید مایل به انجام آن باشیم.
مذاکرات صلح و پیشینه درگیری
به گزارش ایران من، دبیرکل ناتو روز دوشنبه نیز اذعان کرده بود که اوکراین در حال حاضر به انداز کافی در موضع قوی برای انجام مذاکرات صلح با روسیه قرار ندارد.
وی در مورد امکان صلح روسیه و اوکراین گفته بود: همه ما خواهان پایان یافتن این جنگ هستیم اما صلحی میخواهیم که پایدار باشد.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.