سرویس خبری ایران من: در شرایطی که بحران غزه هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد و شمار تلفات غیرنظامیان در حال افزایش است، رئیس جمهور ایران در حرکتی دیپلماتیک از نفوذ معنوی واتیکان برای پایان دادن به این درگیریها یاری جسته است. این اقدام که در پی موضعگیری اخیر پاپ فرانسیس درباره احتمال وقوع نسلکشی در غزه صورت میگیرد، میتواند نقطه عطفی در همکاریهای مشترک جهان اسلام و مسیحیت برای برقراری صلح در منطقه باشد.
درخواست ایران از رهبر کاتولیکهای جهان
به گزارش ایران من، در روز چهارشنبه، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران از پاپ فرانسیس درخواست کرد تا از نفوذ خود در میان دولتهای مسیحی برای توقف جنگ در خاورمیانه استفاده کند.
پزشکیان در پیامی به پاپ خواستار آن شد تا «رهبران جهان، بهویژه دولتهای مسیحی را به جلوگیری از ادامه تجاوزات رژیم جنایتکار اسرائیل ترغیب کند.»
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، این پیام توسط هیئتی از جمهوری اسلامی ایران که در نشست گفتگوی ادیان در واتیکان حضور داشتند، تقدیم شد.
پیشینه روابط ایران و واتیکان
تهران و واتیکان از سال ۱۳۳۳ روابط دیپلماتیک رسمی دارند و در سال ۱۴۰۱، آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به پاپ فرانسیس، مواضع ایشان در تحکیم روابط اسلام و مسیحیت را ستود.
موضعگیری پاپ درباره جنگ غزه
پاپ فرانسیس هفته گذشته در تندترین موضعگیری خود علیه اسرائیل، از جامعه جهانی خواست تا بررسی کند آیا اقدامات نظامی این رژیم در نوار غزه مصداق نسلکشی مردم فلسطین است یا نه.
اسرائیل اتهامات نسلکشی در عملیات غزه را بیاساس میخواند و مدعی است تنها در پی مقابله با حماس و دیگر گروههای مسلح مورد حمایت ایران است.
چشمانداز همکاریهای آینده
پزشکیان افزود که تهران آماده همکاری سازنده با واتیکان برای پیشبرد صلح و عدالت در جهان است.
پاپ فرانسیس که رهبری بیش از یک و نیم میلیارد کاتولیک جهان را بر عهده دارد، همواره در برخورد با مناقشات جهانی مسیر میانه را در پیش میگیرد و خواهان کاهش تنشها است؛ با این وجود، در هفتههای اخیر لحن انتقادی او نسبت به رفتار اسرائیل در جنگ غزه به طور چشمگیری تندتر شده است.