سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، مسئله جابجایی اجباری فلسطینیان از نوار غزه به یکی از موضوعات مهم و چالشبرانگیز در عرصه بینالمللی تبدیل شده است. این موضوع با واکنشهای گستردهای از سوی مقامات و نهادهای بینالمللی روبرو شده و نگرانیهای جدی درباره نقض حقوق بشر و قوانین بینالمللی را برانگیخته است. در این گزارش به بررسی ابعاد مختلف این مسئله و واکنشهای جهانی به آن میپردازیم.
واکنش به طرح جابجایی فلسطینیان
به گزارش ایران من، پلای در مصاحبهای با پولیتیکو که یکشنبه منتشر شد، اظهار کرد: متاسفانه ترامپ قوانین بینالمللی را نادیده میگیرد. جابجایی اجباری گروهی از مردم که سرزمینشان اشغال شده، مصداق پاکسازی قومی است.
وی افزود: طبق قوانین، ترامپ هیچ راهی وجود ندارد که ترامپ بتواند تهدید خود برای خارج کردن فلسطینیها از سرزمینشان را عملی کند.
طرح جنجالی و واکنشهای جهانی
ترامپ اعلام کرده که میخواهد کنترل نوار غزه را به دست گرفته و فلسطینیهای ساکن این باریکه را به کشورهای دیگر منتقل کند. طرح وی با مخالفتهای گسترده جهانی روبرو شده است.
رئیس جمهور آمریکا همچنین دیوان کیفری بینالمللی را حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی صادر کرده، تحریم کرده است.
حمایت بینالمللی از دیوان کیفری
حدود هشتاد کشور در بیانیهای از دیوان بینالمللی کیفری حمایت و اقدام ترامپ را محکوم کردند.
ناوی پیلای نیز اشغالگری اسرائیل در فلسطین را «آپارتاید» نامید و حمایت خود را از دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد.
کمیسیون تحقیقات سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین که پیلای ریاست آن را بر عهده دارد در ماه اکتبر اسرائیل را به نابودی عمدی نظام بهداشت و سلامت غزه، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم کرد.