سرویس خبری ایران من: در شرایطی که تحولات سیاسی جدیدی در کاخ سفید رقم خورده است، فرستاده ویژه دونالد ترامپ از احتمال از سرگیری مذاکرات با کره شمالی خبر میدهد. این خبر در حالی منتشر میشود که رئیسجمهور سابق آمریکا پیشتر سابقه سه دیدار تاریخی با رهبر کره شمالی را در کارنامه خود دارد.
اظهارات فرستاده ویژه ترامپ درباره مذاکره با کره شمالی
به گزارش ایران من به نقل از خبرگزاری یونهاپ، ریچارد گرنل (Richard Grenell) روز گذشته (جمعه به وقت محلی) اظهار داشت: ترامپ فردی است که میتواند در این زمینه با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی دیدار کند.
وی در جریان کنفرانس «کنش سیاسی محافظه کار ۲۰۲۵» (CPAC) در آکسون هیل (Oxon Hill) ایالت مریلند اضافه کرد: تصور نمی کنم مذاکره بدین معنی است که ما در موضع ضعف قرار داریم؛ در واقع مذاکره تاکتیکی برای دست یافتن به هدف است.
دیدگاه گرنل درباره مذاکرات آینده
فرستاده ویژه ترامپ در امور کره شمالی افزود: ما ترامپ را دیده ایم و او کسی است که می تواند در کنار رهبر کره شمالی دیده شود. باید قادر باشیم تا چنین مذاکراتی (نیز) با روسیه داشته باشیم.
گرنل گفت: ما به وضوح اعلام کردیم که در دوران ترامپ به دنبال تغییر رژیم (در هیچ کشوری) نیستیم.
سوابق دیدارهای ترامپ با رهبر کره شمالی
فرستاده ویژه رئیسجمهوری آمریکا برای مأموریتهای ویژه در کره شمالی و ونزوئلا، این اظهارات را در حالی بیان کرد که ترامپ آمادگی خود را برای تعامل مجدد با رهبر کره شمالی ابراز کرده است.
به گزارش ایران من، ترامپ پس از مراسم تحلیف و ورود به دفتر کار رئیس جمهوری آمریکا واقع در کاخ سفید در جمع خبرنگاران درباره کره شمالی گفته بود که «رهبر کرهشمالی از بازگشت وی به کاخ سفید خوشحال خواهد شد».
فرستاده ترامپ: اختلاف با کرهشمالی باید با گفتمان حل شود؛ دیدار رهبران دو کشور ممکن است
ترامپ اعلام کرد: من با کیم بسیار دوست بودم و ما خیلی خوب باهم کنار آمدیم و (برخی دولت ها) این را تهدید بزرگی می پنداشتند. او (رهبر کره شمالی) یک قدرت هسته ای است و ما با هم کنار آمدیم؛ تصور می کنم او از اینکه من دوباره بازگشته ام خوشحال خواهد شد.
ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود سه بار با رهبر کره شمالی دیدار کرد. نخستین بار در ژوئن سال ۲۰۱۸ در سنگاپور، دیگری در فوریه ۲۰۱۹ در هانوی پایتخت ویتنام و سومین دیدار نیز در مورخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ برابر با ۹ تیر ۱۳۹۸ در منطقه حائل و مرز بین کره شمالی و کره جنوبی بود.