صفحه اصلی / بین الملل / تلاش کنگره آمریکا برای توقف معامله ۱.۲ میلیارد دلاری تسلیحات با امارات

کنگره ایالات متحده آمریکا

تلاش کنگره آمریکا برای توقف معامله ۱.۲ میلیارد دلاری تسلیحات با امارات

نمایندگان کنگره آمریکا طرحی برای توقف فروش ۱.۲ میلیارد دلار تسلیحات به امارات ارائه کرده‌اند. این اقدام در پی اتهامات حمایت امارات از نیروهای واکنش سریع در سودان صورت گرفته که منجر به کشته شدن هزاران نفر شده است.
جلسه کنگره آمریکا برای بررسی فروش تسلیحات به امارات

سرویس خبری ایران من: در پی تداوم بحران عمیق انسانی در سودان و اتهامات مطرح شده علیه امارات متحده عربی مبنی بر حمایت تسلیحاتی از نیروهای واکنش سریع، گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا طرحی را برای توقف فروش تسلیحات به امارات ارائه کرده‌اند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که دولت بایدن اخیراً با فروش ۱.۲ میلیارد دلار تسلیحات پیشرفته به امارات موافقت کرده است. گرچه تصویب این طرح با توجه به روابط راهبردی دو کشور دشوار به نظر می‌رسد، اما بازتاب گسترده‌ای در محافل سیاسی و رسانه‌ای داشته است.

 

درخواست توقف فروش تسلیحات به امارات

 

سناتور کریس ون هالن با ارائه طرحی در مجلس سنا خواستار توقف فروش تسلیحات آمریکایی به امارات متحده عربی شده است. بر اساس این طرح، فروش تسلیحات به امارات تنها در صورتی مجاز خواهد بود که آمریکا اطمینان حاصل کند این کشور به نیروهای واکنش سریع در سودان کمک تسلیحاتی نمی‌کند.

 

ون هالن قطعنامه‌ای را در سنا و سارا جیکوبز، نماینده دموکرات، نیز قطعنامه مشابهی را در مجلس نمایندگان ارائه کرده‌اند. گرچه بعید به نظر می‌رسد این تلاش‌ها در کنگره به نتیجه برسد – چرا که دولت‌های آمریکا همواره امارات را شریکی راهبردی در منطقه می‌دانند – اما توجه‌ها را به فاجعه انسانی در سودان جلب خواهد کرد.

 

جزئیات طرح و روند قانونی

 

ون هالن در بیانیه‌ای گفت: «با آنکه امارات شریک مهمی در خاورمیانه است، آمریکا نمی‌تواند در برابر مشارکت این کشور در فاجعه انسانی سودان بی‌تفاوت بماند. ما باید از اهرم‌های فشار خود برای حل مسالمت‌آمیز این درگیری استفاده کنیم.»

 

طبق قوانین آمریکا، معاملات کلان تسلیحاتی باید به تأیید کنگره برسند و سناتورها می‌توانند با ارائه قطعنامه‌های مخالف، رأی‌گیری برای توقف چنین معامله هایی را درخواست کنند. اگرچه نمایندگان مجلس چنین اختیاری ندارند، اما قطعنامه‌ها باید از هر دو مجلس بگذرند و احتمالاً از وتوی رئیس‌جمهور نیز جان سالم به در برند تا اجرایی شوند.

 

تا به امروز هیچ قطعنامه مخالفی نتوانسته است هم رأی موافق کنگره را کسب کند و هم از سد وتوی رئیس‌جمهور عبور کند. با این حال، چنین قطعنامه‌هایی گاه به بحث‌های داغی درباره نگرانی‌های حقوق بشری و نارضایتی قانونگذاران از فروش تسلیحات دامن زده‌اند.

 

روابط نظامی آمریکا و امارات

 

امارات از دیرباز خریدار عمده تسلیحات آمریکایی بوده است. برای نمونه، در اکتبر گذشته دولت بایدن با فروش موشک‌های جی‌ام‌ال‌آر‌اس و اِی‌تی‌اِی‌سی‌اِم‌اس به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار موافقت کرد. جی‌ام‌ال‌آر‌اس یا سامانه موشکی چندگانه هدایت‌شونده ساخت لاکهید مارتین است و ال۳ هریس تکنولوجیز موتور راکت سوخت جامد آن را تولید می‌کند. موشک‌های دوربرد اِی‌تی‌اِی‌سی‌اِم‌اس نیز ساخت لاکهید مارتین هستند.

 

قطعنامه‌های ارائه شده به دنبال توقف این معامله هستند.

 

جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات، امسال امارات را به عنوان شریک دفاعی عمده به رسمیت شناخت. پایگاه هوایی الظفره امارات نیز میزبان هواپیماهای نظامی و هزاران نیروی آمریکایی است.

 

بحران سودان و نقش ادعایی امارات

 

ارتش سودان امارات را به تأمین سلاح و حمایت از نیروهای واکنش سریع در جنگ ۱۷ ماهه این کشور متهم کرده است. امارات این اتهامات را رد می‌کند. ناظران تحریم‌های سازمان ملل اتهامات مربوط به حمایت نظامی امارات از نیروهای واکنش سریع را تائید کرده اند.

 

امارات هرگونه حمایت نظامی از طرف‌های درگیر در سودان را تکذیب کرده است.

 

جنگ در آوریل ۲۰۲۳ میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع بر سر گذار به انتخابات آزاد درگرفت و تاکنون ده‌ها هزار کشته برجای گذاشته است. سازمان ملل اعلام کرده نزدیک به ۲۵ میلیون نفر – نیمی از جمعیت سودان – به کمک نیاز دارند، خطر قحطی در کمین است و حدود ۸ میلیون نفر آواره شده‌اند.

 

جیکوبز که امسال با پناهجویان سودانی در مرز چاد دیدار کرده، در بیانیه‌ای گفت: «امارات یکی از بزرگترین بازیگران خارجی است که به خشونت در سودان دامن می‌زند و با این حال آمریکا در آستانه فروش ۱.۲ میلیارد دلار سلاح دیگر به این کشور است که ممکن است به دست نیروهای واکنش سریع بیفتد.»

خبرهای دیگر

نتانیاهو در حال سخنرانی درباره تحولات خاورمیانه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مشاور امنیت ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران هشدار می‌دهد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا

نشست گروه‌های مقاومت فلسطینی در قاهره برای مذاکرات آتش‌بس

بنی گانتس، رهبر حزب اردوگاه اصلی

جورجیا ملونی در کنفرانس مطبوعاتی نشست سران اتحادیه اروپا در فنلاند

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00