سرویس خبری ایران من : در شرایطی که تحولات جنگ اوکراین وارد مرحله تازهای شده و دونالد ترامپ وعده پایان فوری این درگیری را میدهد، دیدگاههای مقامات ارشد اوکراینی درباره امکانپذیری چنین وعدهای اهمیت ویژهای پیدا کرده است. در این میان، اظهارات اخیر دیمیتری کولهبا، وزیر خارجه سابق اوکراین، نکات قابل تأملی را درباره پیچیدگیهای پایان دادن به این جنگ آشکار میسازد.
وعدههای ترامپ برای پایان جنگ
به گزارش روز دوشنبه ایران من از نشریه پولیتیکو، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری گفته بود که در نخستین روز از دولت خود، به جنگ میان روسیه و اوکراین پایان می دهد. اما مشخص نکرد که چگونه این کار را انجام خواهد داد.
دیدگاه وزیر خارجه سابق اوکراین
«دیمیتری کولهبا»، که از مارس ۲۰۲۰ تا زمان کنارهگیری در سپتامبر (شهریور) سالجاری، ریاست وزارت خارجه دولت ولودیمیر زلنسکی را برعهده داشت، روز گذشته در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سیانان، سه عامل مهم را به عنوان دلایل اصلی عدم توقف فوری جنگ در اوکراین برشمرد.
وی تشریح کرد: «آنچه که من به طور قطع میدانم این است که نخست؛ ولودمیر زلنسکی تحت فشار از ریاستجمهوری کنار نمی رود. دوم؛ اوکراین با هیچ راه حل فوری موافقت نخواهد کرد و سوم و مهمتر از همه من می خواهم به همه یادآوری کنم که کلید صلح در مسکو قرار دارد و نه کییف».
موضع اوکراین درباره طرح صلح احتمالی
کولهبا سپس در پاسخ به پرسش مجری برنامه «سی ان ان» که از وی پرسید آیا این نگرانی در اوکراین وجود دارد که ترامپ و تیمش، کییف را مجبور به پذیرش طرح صلحی کنند که ملزم به تسلیم قلمروی اشغالی توسط روسیه شود؛ قلمرویی که نزدیک به یک پنجم خاک اوکراین را شامل می شود؟ گفت: اوکراین درباره دولت آینده ترامپ واقع بین بوده و این سوال در گرو آن است که ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه چه چیزی را برای تضمین آتشبس میپذیرد. این مقام پیشین سپس اضافه کرد: «با نهایت احترام، ما نباید گفتوگو برای صلح را براساس آنچه که اوکراین آماده پذیرش است آغاز کنیم. ما باید مسئولیت کامل را بر عهده طرفی بگذاریم که این جنگ را آغاز کرد.»
اظهارات این مقام سابق دولت اوکراین در مورد چگونگی پایان جنگ در کشورش در حالی است که شدت حملات روسیه در هفته های اخیر بیشتر شده و دولت جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا نیز با اعلام موافقت برای استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی توسط اوکراین به منظور حمله به خاک روسیه، تغییری قابل توجه در سیاست واشنگتن نسبت به جنگ جاری در اروپا ایجاد کرده است.