سرویس خبری ایران من: تحولات سیاسی سوریه وارد مرحله جدیدی شده است. با پیشروی مخالفان مسلح به سوی دمشق و خروج بشار اسد از این کشور، شرایط برای انتقال قدرت فراهم شده است. در این میان، واکنشهای بینالمللی و تلاشهای دیپلماتیک برای حفظ ثبات و جلوگیری از هرج و مرج در سوریه ادامه دارد.
تغییر قدرت در دمشق
به گزارش ایران من، مخالفان مسلح سوریه هفته گذشته پس از پیشرویهای خود توانستند وارد پایتخت سوریه شوند و کنترل آن را بهدست بگیرند؛ اقدامی که موجب شد «بشار اسد» خاک دمشق را به مقصد مسکو ترک کند. در همین راستا، «محمد البشیر» که به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
ارتباط آمریکا با مخالفان سوری
طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی در اردن از تماس مقامات آمریکایی با مخالفان مسلح در سوریه خبر داد و این اولین باری است که چنین مقام رسمی آمریکایی علنا تایید کرده که تماسی میان دولت «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا و گروه «هیئت تحریر الشام» وجود دارد.
مذاکرات بینالمللی و روند انتقال قدرت
بلینکن در کنار هشت تن از همتایان عربی خود، همتای ترکیهای و مقامات ارشد از اتحادیه اروپا و سازمان ملل با یک سری از اصول و قوانین مبنی بر هدایت انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه موافقت کرد.
وزیر خارجه آمریکا درباره جزئیات تماسها میان گروه «هیئت تحریر الشام» و دولت ایالات متحده اظهار نظر نکرد اما گفت این مسئله برای آمریکا «مهم» است که پیامهایی را به این گروه درباره رفتارش و چگونگی حکمرانی در دوره انتقالی ارسال کند.
بلینکن در شهر بندری «عقبه» واقع در جنوبغربی اردن گفت: «بله ما با هیئت تحریر الشام و دیگر گروهها در تماس بودهایم. پیام ما به مردم سوریه این است که ما میخواهیم آنها موفق شوند و آمادهایم تا به آنها در این راستا کمک کنیم.»
پس از دیدار وزرای خارجه پیش از این کنفرانس مطبوعاتی، بیانیه مشترکی ایراد و از تمامی طرفها در سوریه خواسته شد تا خصومتها را متوقف و در عین حال از روند انتقال قدرت حمایت کنند.
«ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن نیز به خبرنگاران گفت: «ما نمیخواهیم سوریه دوباره وارد هرجومرج شود.»