سرویس خبری ایران من: تحولات اخیر در سوریه، با سقوط حکومت بشار اسد و روی کار آمدن دولت انتقالی، نقطه عطفی در تاریخ این کشور محسوب میشود. این رویداد مهم که در آذرماه ۱۴۰۳ به وقوع پیوست، واکنشهای متعددی را در سطح بینالمللی برانگیخته و کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و آلمان را به اتخاذ مواضع جدید در قبال سوریه واداشته است.
موضعگیری ایتالیا در قبال تحولات سوریه
به گزارش ایران من، خبرگزاری ایتالیا (آنسا) نوشت: جورجیا ملونی پیش از نشست شورای اروپا به اعضای مجلس سفلی گفت: ایتالیا آماده است در دوران پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، به عنوان بخشی از ارزش ها و اقدامات مشترک با شرکای اروپایی و بین المللی اش، با رهبری جدیدی سوریه مذاکره کند.
نخست وزیر ایتالیا افزود: نیروهای شورشی که خود را تثبیت کرده اند ناهمگن هستند، آنها سرمنشا متفاوت و احتمالا منافع متضادی دارند.
ملونی با اعلام اینکه واضح است که نگرانی هایی درباره آینده این کشور وجود دارد، افزود: ایتالیا تنها کشور عضو گروه هفت است که سفارت آن در دمشق باز است و آماده مذاکره با رهبری جدید سوریه مشخصا در بستر ارزش ها و اقدامات مشترک با شرکای اروپایی و بین المللی است.
جزئیات سقوط حکومت اسد
به گزارش ایران من، معارضان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز و سرانجام پس از ۱۱ روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق و خروج اسد از کشور را اعلام کردند.
در همین راستا، «محمد البشیر» که دوشنبه ۱۹ آذر به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
تحرکات دیپلماتیک آلمان
خبرگزاری رویترز پیشتر از دیدار و گفت و گوی دیپلماتهای آلمانی برای اولینبار با نمایندگان هیئت تحریرالشام درباره روند «انتقال فراگیر» و «حفاظت از اقلیتها» در دمشق خبر داد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرده که مذاکرات امروز دیپلمات های آلمانی با رهبران معارضان سوریه درباره روند «انتقال فراگیر» قدرت و «حفاظت از اقلیتها» و نیز حضور دیپلماتیک این کشور در دمشق خواهد بود.