سرویس خبری ایران من: تأمین تسلیحات نظامی و نقش کشورهای مختلف در مناقشات بینالمللی همواره یکی از موضوعات مهم و چالشبرانگیز در عرصه روابط بینالملل بوده است. در گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل، جزئیات مهمی درباره نحوه تأمین تسلیحات اسرائیل و مسئولیتهای بینالمللی کشورهای تأمینکننده آن مطرح شده که از منظر حقوق بینالملل و حقوق بشردوستانه حائز اهمیت است.
آمار تأمین تسلیحات اسرائیل
به گزارش ایران من، شائول پنجشنبه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی اظهار کرد، در حال حاضر «شمار بسیار اندکی» از کشورها هستند که به اسرائیل سلاح میدهند.
وی افزود که حدود ۶۹ درصد از سلاح و مهمات اسرائیل را آمریکا تامین میکند و حدود ۳۰ درصد دیگر نیز توسط آلمان تامین میشود.
مسئولیتهای بینالمللی در تأمین تسلیحات
شائول تاکید کرد: هر کشوری طبق قوانین بینالمللی وظیفه دارد که تضمین کند سلاحهایی که به کشورهای دیگر میدهد در نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی استفاده نمیشود.
گزارشگر ویژه سازمان ملل خاطرنشان کرد که آمریکا و آلمان نقش زیادی در ادامه فعالیت «ماشین جنگی» رژیم صهیونیستی ایفا میکنند.
نقض قوانین و پیامدهای حقوقی
شائول گفت، کشورهایی مانند «آمریکا و آلمان تفسیر درستی از تعهدات بینالمللی خود نداشته و به آنها عمل نکردهاند» و میتوان در دادگاههای داخلی و خارجی علیه آنها اقدام قانونی انجام داد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل با بیان اینکه «جنایات جنگی اسرائیل به خوبی مستند شدهاند» یادآور شد: بسیاری از سلاحهایی که آمریکا و آلمان به اسرائیل فرستادهاند در این اقدامات به کار رفتهاند.
وی همچنین تاکید کرد که این کشورها نفوذ زیادی در جلوگیری از نقض حقوق بشر توسط اسرائیل و محقق شدن اکثریت خواست جامعه جهانی برای برقراری آتشبس فوری در غزه دارند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل با بیان اینکه اوضاع غزه همچنان «فاجعهآمیز» است، اظهار کرد که بحران در این باریکه «از لحاظ سطح خشونتها و ویرانیهایی که در یک دوره زمانی کوتاه رخ داده، بیسابقه» است.