صفحه اصلی / بین الملل / استراتژی جدید روسیه در قبال طالبان، گامی به سوی به رسمیت شناختن طالبان

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

استراتژی جدید روسیه در قبال طالبان، گامی به سوی به رسمیت شناختن طالبان

پوتین قانونی را امضا کرد که امکان تعلیق موقت فعالیت سازمان‌های تروریستی را فراهم می‌کند. این قانون می‌تواند راه را برای تعامل با طالبان هموار کند. مقامات روسی از آمادگی برای گفتگو با طالبان خبر داده‌اند، اما تأکید دارند که این روند باید با دقت پیش برود.
امضای قانون جدید مبارزه با تروریسم توسط ولادیمیر پوتین

سرویس خبری ایران من:روسیه در راستای بازنگری در سیاست‌های خود در قبال سازمان‌های تروریستی، گام مهمی برداشته است. امضای قانون جدید توسط ولادیمیر پوتین که امکان تعلیق موقت فعالیت‌های سازمان‌های تروریستی را فراهم می‌کند، می‌تواند نقطه عطفی در روابط این کشور با گروه طالبان باشد. این تصمیم که با حمایت نهادهای قانونگذاری روسیه همراه شده، نشان‌دهنده تغییر رویکرد استراتژیک مسکو در منطقه است.

 

قانون جدید روسیه درباره سازمان‌های تروریستی

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قانونی را امضا کرد که امکان تعلیق موقت فعالیت‌های سازمانی را که در فهرست یکپارچه سازمان‌های تروریستی قرار دارد، ایجاد می‌کند.

 

این سند که از آن به عنوان استراتژی جدید برای مقابله با افراط گرایی در فدراسیون روسیه یاد شده، در پرتال رسمی اطلاعات حقوقی این کشور منتشر شد.

 

جزئیات اجرایی قانون و فرآیند تعلیق

 

به گفته لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای دولتی، این مصوبه که پیش‌تر در دومای دولتی و شورای فدراسیون تصویب شده است، امکان تعامل قانونی با گروه طالبان حاکم بر افغانستان (که پیش‌تر در روسیه تروریستی معرفی و فعالیت آن ممنوع شده است) را فراهم می‌کند.

 

بر اساس قانون امضا شده توسط رئیس جمهور روسیه، تصمیم به تعلیق ممنوعیت فعالیت یک سازمان تروریستی شناخته شده توسط دادگاه بر اساس درخواست دادستان کل فدراسیون روسیه یا معاون وی اتخاذ می شود. این امر در صورتی امکان پذیر است که اطلاعاتی وجود داشته باشد که آن گروه قبلاً فعالیت های تروریستی و همچنین تبلیغات، توجیه و حمایت از تروریسم یا سایر جرایم جنایی را متوقف کرده است.

 

نسخه ای از تصمیم دادگاه مبنی بر تعلیق ممنوعیت فعالیت ها ظرف پنج روز از تاریخ لازم الاجرا شدن برای تغییر لیست سازمان های تروریستی به سازمان اطلاعات خارجی روسیه ارسال می شود.

 

در این قانون، تغییرات مربوطه در تعدادی از اسناد دیگر ایجاد شده است. به ویژه، رویه رسیدگی در چنین مواردی ایجاد می شود. از آن جمله، تصمیم دادگاه مبنی بر تعلیق ممنوعیت فعالیت یک سازمان تروریستی، مبنایی برای بررسی احکام دادگاهی که در پرونده‌های جنایی مرتبط با چنین سازمانی لازم الاجرا شده است، نیست.

 

موضع‌گیری مقامات روسی درباره طالبان

 

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه پیش‌تر گفته بود: مسکو در مورد حذف طالبان از فهرست تروریست ها بسیار دقیق عمل می کند و آماده گفتگو با کابل است.

 

آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت: مسکو قصد ندارد روند لغو وضعیت یک سازمان تروریستی را به طور مصنوعی کند کند و منتظر تکمیل مراحل است.

 

یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور روسیه هم گفت که موضوع همکاری با طالبان “در قالب گفتگو” مطرح شده است. وی تأیید کرد که در آینده قابل پیش‌بینی، طالبان ممکن است از فهرست سازمان‌های ممنوعه حذف شود.

 

ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان نیز اظهار داشت: تصمیم اساسی برای حذف طالبان از فهرست سازمان های تروریستی در بالاترین سطح گرفته شده است، اما هنوز مراحل قانونی لازم باید دنبال شود.

 

پیش از این، الکساندر بورتنیکوف رئیس سازمان اطلاعات خارجی روسیه گفته بود که مسکو آمادگی طالبان را برای مبارزه با ولایت خراسان، خطرناک ترین شاخه گروه تروریستی داعش را جدی می بیند.

 

خبرهای دیگر

حملات هوایی به صنعا یمن و واکنش مقامات ایرانی

محمد علی‌بک، دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه

گزارش عملکرد سالانه آژانس امنیت اسرائیل

شین بت، آژانس امنیت اسرائیل

علی شکوری‌راد در حال تحلیل روابط ایران و آمریکا

علی شکوری‌راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب

رویارویی لفظی رهبران ارمنستان و آذربایجان بر سر مسابقه تسلیحاتی در قفقاز جنوبی

الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00