صفحه اصلی / اخبار داخلی / میرسلیم: باید تکلیف ارزش پول ملی را مشخص کنیم نه FATF

مصطفی میرسلیم، عضو تشخیص مصلحت نظام

میرسلیم: باید تکلیف ارزش پول ملی را مشخص کنیم نه FATF

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشریح ابعاد مختلف FATF، به چالش‌های پیوستن به این معاهده و تأثیر آن بر اقتصاد کشور پرداخت. وی با تأکید بر اهمیت حفظ ارزش پول ملی، خواستار توجه به اولویت‌های اقتصادی کشور شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تشریح مواضع ایران درباره FATF

سرویس خبری ایران من: در شرایط حساس اقتصادی و سیاسی کنونی، موضوع پیوستن ایران به FATF به یکی از مباحث مهم و چالش‌برانگیز تبدیل شده است. در این گفتگو، مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تشریح ابعاد مختلف این موضوع می‌پردازد. وی ضمن بررسی جوانب مختلف FATF، به نقش آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی و اهمیت حفظ منافع ملی و ارزش پول ملی اشاره می‌کند و دیدگاه‌های خود را درباره اولویت‌های اقتصادی کشور بیان می‌نماید.

 

دیدگاه‌های کلی درباره FATF و اهمیت آن

 

عضو تشخیص مصلحت نظام گفت: این موضوع FATF جنبه مردمی ندارد، این موضوع سیاست بین‌المللی است و آن چیزی که باید تکلیفش را برای مردم مشخص کنیم، ارزش پول ملی ما است؛ این برای مردم مهم است. مشکل ما FATF نیست، کشور ما غنی است. ما اجازه داده‌ایم به یک عده که پول‌ها باد‌آورده‌ای که بدست آوردند را به دلار تبدیل کنند، وارد بازار کنند و باعث التهاب بازار دلار و گرانی‌ها شوند. این موضوعات مشکل اساسی ما هستند و مردم این را می‌خواهند، با FATF چه کار دارند.

 

مصطفی میرسلیم عضو تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در رابطه با بررسی دوباره لوایح ‍پالرمو و CFT در چارچوب ‌FATF و اظهارات اخیر وزیر اقتصاد و رییس‌جمهور مبنی بر اینکه بررسی مجدد این طرح در مجمع توسط رهبر انقلاب نیز تایید شده است، تصریح کرد: کسی مخالف این اقداماتی که باید در چهارچوب گروه ویژه اقدامات مالی صورت بگیرد، نیست. این مجموعه از مقررات اگر به طور مؤثر اجرا شود، مانع از پولشویی و حمایت از تروریسم خواهد شد. از نظر فنی، اگر تمام نهادهای مالی به مجموعه مقررات تنظیم شده مجهز شوند، پیشرفت قابل توجهی در جلوگیری از انحرافات و مفاسد حاصل خواهد شد.

 

نقش آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی و FATF

 

وی ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن توجه کرد، این است که ایالات متحده یک قاعده خاصی را برای خودداری از رویارویی مستقیم با کشورهایی که با آنها مبارزه می‌کند، انتخاب کرده است. آنها از نهادها و سازمان‌هایی که خودشان تأسیس کرده‌اند، استفاده می‌کنند. از جمله این سازمان‌ها، گروه ویژه اقدام مالی است که به منظور رصد تراکنش‌های مالی در سطح جهانی و شناسایی اهداف و مقاصد آنها شکل گرفته است تا از وارد آمدن خسارت به خود جلوگیری کنند. آنها معارضاتی را به عنوان کل تعریف کرده‌اند و بیان می‌کنند که اگر جریان مالی و حمایت در جهت تقویت این معارضان شکل بگیرد، با شناختی که از این گروه حاصل می‌شود، می‌توانیم برخورد کنیم و مانع شویم؛ این اصل هدف بود. اگر این موضوع صحت داشته باشد می‌توان از تمامی اقداماتی که جنبه آدم‌کشی دارند، جلوگیری کرد و این موضوع بسیار خوب است، اما اینطور نیست.

 

چالش‌های تعریف تروریسم و مواضع متفاوت

 

میرسلیم با بیان اینکه شاید همه ما یک تعریف مشترکی از آدم‌کشی سیاسی یعنی تروریسم داشته باشیم، اما تعریف آنها با ما متفاوت است، گفت: ما در مورد داعش و گروه‌های مشابه مانند القاعده که شک نداشتیم به عنوان گروه‌های آدم‌کش شناخته می‌شوند، صحبت می‌کنیم. این گروه‌ها در تلاش بودند تا در مقابل انقلاب اسلامی پایگاهی در میان جوانان ایجاد کنند که البته رسوا شدند و همه دنیا نیز قبول کردند و از شهادت سردار سلیمانی تاسف خوردند چراکه او تنها قهرمان ملی ما نبود بلکه یک قهرمان جهانی بود به این دلیل که می‌گفتند کسی که با تروریسم جهانی مبارزه می‌کرد، خودش مورد حمله تروریستی قرار گرفت. اما برعکس عمل می‌شود یعنی ایالات متحده برای خود یک تعریفی را ایجاد می‌کند. گروه‌هایی مانند حزب‌الله و جبهه مقاومت را تروریست اعلام می‌کند، یعنی این‌ها کسانی را تروریست تعریف می‌کنند که می‌خواهند با آن‌ها مبارزه کنند؛ اینجا است که مشکل ایجاد می‌شود.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر پیوستن ما به این معاهده باعث شود که حرکت‌های آزادی‌بخش دچار لطمه شوند، به طور طبیعی پیوستن به این برنامه‌ها صحیح نخواهد بود. اما اگر همه دست در دست هم دهند و در مقابل برنامه‌هایی که واقعاً با تروریسم مبارزه می‌کنند، عمل کنند و از این معاهدات به عنوان ابزاری برای سرکوب افرادی که به طور جدی در حال مقابله با تروریسم هستند، استفاده نشود، امکان موفقیت بیشتری وجود دارد. مسئله اصلی این است و نباید در دام آمریکا افتاد.

 

اولویت‌های اقتصادی کشور و مسائل مردم

 

وی با اشاره به تصمیم‌گیری در خصوص FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، عنوان کرد: اگر اطلاعات به اعضای مجمع برسد که برنامه‌های این معاهده در جهت خلاف منافع و خواسته‌های مردم حرکت می‌کند، مشکل پیدا خواهیم کرد. این موضوع جنبه مردمی ندارد، این موضوع سیاست بین‌المللی است و آن چیزی که باید تکلیفش را برای مردم مشخص کنیم، ارزش پول ملی ما است؛ این برای مردم مهم است. مشکل ما FATF نیست، کشور ما غنی است. ما اجازه داده‌ایم به یک عده که پول‌های باد آورده‌ای بدست آورند و آن را به دلار تبدیل کنند، وارد بازار کنند و باعث التهاب بازار دلار و گرانی‌ها شوند. این موضوعات مشکل اساسی ما هستند و مردم این را می‌خواهند، با FATF چه کار دارند؟

 

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که ما قطعا در جهت تقویت شبکه بانکی و سازمان‌های مالی خودمان باید اقدام کنیم، شروع هم کرده‌ایم که ان‌شاالله همه آمادگی کافی را داشته باشند که اگر شرایط مناسب از نظر بین المللی فراهم آمد و دانستیم که ما نمی‌خواهیم فدای حرکت های آمریکا شویم، به راحتی ‌می‌توانیم این اقدامات را به وسیله سازمانی که هدفش، منظورش،‌ قصد و منویاتش در جهت خیر مردم دنیاست، انجام دهیم.

 

خبرهای دیگر

تظاهرات خانواده‌های اسرای اسرائیل برای توافق آتش‌بس در غزه

احمد عبدالهادی، نماینده جنبش حماس در لبنان

نشست خبری رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره طرح ساماندهی انرژی

الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت

استعفای ترودو و واکنش ترامپ به تحولات سیاسی کانادا

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا

پرتاب موشک بالستیک کره شمالی به سمت دریای ژاپن

وزارت امور خارجه انگلیس

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00