صفحه اصلی / بین الملل / آیا تعرفه ۶۰ درصدی ترامپ می‌تواند کسری تجاری با چین را کاهش دهد؟

دونالد ترامپ،رئیس جمهور منتخب امریکا

آیا تعرفه ۶۰ درصدی ترامپ می‌تواند کسری تجاری با چین را کاهش دهد؟

کسری تجاری آمریکا با چین از سال ۲۰۰۵ بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۱۸ به ۴۱۸ میلیارد دلار رسید. تعرفه‌های اعمال شده تغییر چندانی در این الگو ایجاد نکرده و وعده تعرفه ۶۰ درصدی نیز احتمالاً با اقدامات متقابل چین مواجه خواهد شد.
نمودار کسری تجاری آمریکا و چین در دوران ریاست جمهوری ترامپ

سرویس خبری ایران من: در سال‌های اخیر، روابط تجاری میان ایالات متحده و چین به یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصاد جهانی تبدیل شده است. کسری تجاری قابل توجه آمریکا در برابر چین و تلاش‌های مختلف برای کاهش آن، چالش‌های پیچیده‌ای را در روابط دو کشور ایجاد کرده است. این گزارش به بررسی وضعیت کنونی این روابط تجاری، تأثیر سیاست‌های گذشته، و چشم‌انداز آینده می‌پردازد.

 

کسری تجاری آمریکا و چین: چالشی تاریخی

 

به گزارش ایران من، این پایگاه خبری-تحلیلی اضافه کرد که اگر «دونالد ترامپ» موفق شود کسری تجاری ایالات متحده با چین را به طور قابل توجهی کاهش دهد، این کار را برخلاف جریان تاریخ و انتظارات بازار انجام داده است زیرا وقتی رئیس جمهور منتخب کسری تجاری با چین را در صدر لیست مسائل خود بیان می کند، به آن معنی است که وی سعی دارد با حجم وسیعی از الگوهای تجاری تثبیت‌شده در جهان مقابله می‌کند.

 

آمار و ارقام کسری تجاری

 

این گزارش با ارائه آمار عنوان داشت: کسری تجاری آمریکا با چین – یعنی واردات پس از کسر صادرات – از سال ۲۰۰۵ به بعد بیشتر از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است. این کسری در سال ۲۰۱۸ یعنی در دومین سال از دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، به رکورد ۴۱۸ میلیارد دلار رسید.

 

تأثیر تعرفه‌ها بر روابط تجاری

 

اکسیوس با بیان اینکه ایالات متحده مجموعه گسترده‌ای از کالاها را از چین وارد می‌کند، اما در مقابل صادرات بسیار کمی به چین دارد، افزود: تعرفه‌هایی که ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری بر کالاهای چینی اعمال کرد و سپس توسط رئیس‌جمهور بایدن حفظ شد، تغییر چندانی در این الگو ایجاد نکرد.

 

گزارش دلیل این امر را در کاهش همزمان صادرات و واردات آمریکا دانست و تصریح کرد: اگر ترامپ وعده خود برای اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی را عملی کند، این الگو احتمالاً بار دیگر تکرار خواهد شد زیرا در واکنش به این امر صادرات ما نیز به شکل مشابه مشمول تعرفه‌های تلافی‌جویانه خواهد شد.

 

چشم‌انداز بازار و آینده روابط تجاری

 

این تارنمای تحلیلی در پایان عنوان داشت اکنون بازار در برابر تهدید یک جنگ تجاری تا حد زیادی آرام است، شاید دلیل آن نبود تجربه از وقوع چنین جنگی در دوره معاصر باشد، شاید به این دلیل که حجم عظیمی از پول بین چین و ایالات متحده در جریان است و هرقدر هم ترامپ تلاش کند، نمی‌تواند مبادله دوطرف را به طور قابل توجهی مختل کند.

 

خبرهای دیگر

رویارویی دیپلماتیک حماس و بلینکن بر سر بحران غزه

اسامه حمدان، از اعضای دفتر سیاسی حماس

رزمایش مشترک نیروهای مسلح ایران در اطراف تأسیسات هسته‌ای نطنز

سردار علی محمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

روابط راهبردی ایران و ترکیه در مسیر مدیریت چالش‌ها

قاسم محبعلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00