سرویس خبری ایران من: موضوع محدودیتهای رسانهای سید محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین ایران، سالها در فضای سیاسی کشور مورد بحث بوده است. در این میان، حسن روحانی به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی، مواضع صریحی درباره قانونی نبودن این محدودیتها اتخاذ کرده و تأکید داشته که هیچ مصوبهای در این زمینه در شورای عالی امنیت ملی وجود ندارد. این موضعگیریها همراه با واکنشهای دیگر مقامات، ابعاد تازهای به این موضوع داده است.
تکذیب مصوبه شورای عالی امنیت ملی
رئیسجمهور ایران در دورههای یازدهم و دوازدهم گفت: هیچ مصوبهای در شورای عالی امنیت ملی نسبت به حضرت آقای خاتمی رئیسجمهوری دوران هفتم و هشتم کشور وجود نداشته است.
«مصوبهای نیست، بر فرض هم باشد، غیرقانونی است.» این پاسخ صریح دبیر سابق و رئیس وقت شورای عالی امنیت ملی بود به یک ادعا؛ اینکه ممنوعیتهای اعمالشده برای سید محمد خاتمی با مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده است.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور ایران در دورههای یازدهم و دوازدهم در نشست خبری با رسانههای داخلی و خارجی در ۱۳۹۴/۱۲/۱۶ در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره ممنوعالتصویری سید محمد خاتمی گفت: «شورای عالی امنیت ملی مباحثی در این زمینهها داشته است و من قبلاً هم در مصاحبهای اعلام کردم که هیچ مصوبهای در شورای عالی امنیت ملی نسبت به حضرت آقای خاتمی رئیسجمهوری دوران هفتم و هشتم کشور وجود نداشته است. من از روز نخست فعالیت شورای عالی امنیت ملی عضویت داشتم و نماینده مقام معظم رهبری بودم و در حال حاضر هم رئیس این شورا هستم و در هیچ دوره و زمانی چنین چیزی مطرح نبوده است. دبیرخانه هم حق ندارد و بر فرض هم اگر این کار را کرده باشد که من از آقای شمخانی پرسیدم و گفت که در دبیرخانه مصوبهای در این زمینه نیست ولی بر فرض هم باشد، غیرقانونی است.»
استعلام از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم نیز در کتاب خاطرات خود «پرگار» نوشت که با تدبیر علی جنتی وزیر فرهنگ و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، از دبیرخانه این شورا استعلام شد که آیا درباره خاتمی مصوبهای وجود دارد؟ و آنها پاسخ دادند: خیر!
انتقادهای روحانی از تداوم محدودیتها
حسن روحانی دو سال بعد در مراسم بازگشایی دانشگاهها از تداوم محدودیتها علیه خاتمی انتقاد کرد و گفت: «هر کس در انتخابات تلاش کرده، از این یا آن جناح همه باید به خاطر مشارکت جایزه بگیرند. اما یک جناح جایزه میگیرد یک جناح تنبیه میشود. یک جناحی از ابتدای ساختمان دیوارش کوتاه ساخته شده است. اگر کسی خیلی هم تأثیرگذار باشد و مثلاً مردم را تشویق کرده که تکرار کنند و پای صندوق رأی بیایند، نباید تشویق شود، اما یک جناح همیشه تشویق میشود و جناح دیگر همواره تنبیه میشود. باید این مسیر را رها کنیم. چند بار تجربه کنیم؟ یک بار در ۹۲ تجربه کردید، دومرتبه در ۹۴ و باز در ۹۶ تجربه کردید. از تجربه باید استفاده کنیم.»