سرویس خبری ایران من: در شرایطی که موضوع فیلترینگ و مدیریت فضای مجازی به یکی از چالشهای مهم کشور تبدیل شده است، اعضای شورای عالی فضای مجازی دیدگاههای متفاوتی را در این خصوص مطرح میکنند. در حالی که برخی بر اهمیت حکمرانی فضای مجازی تأکید دارند، برخی دیگر موضوع فیلترینگ را در اولویت قرار میدهند. این گزارش به بررسی مواضع و دیدگاههای مختلف در این زمینه میپردازد.
دیدگاههای متفاوت در شورای عالی فضای مجازی
عضو شورای عالی فضای مجازی می گوید: ما خواهان مدیریت حکمرانی فضای مجازی هستیم یعنی موردی مهم تر از فیلتر کردن یا نکردن.
موضعگیریهای مخفیانه درباره فیلترینگ
آراء اعضای شورای عالی فضای مجازی مخفی است و کسی خبر ندارد چه کسانی مخالف رفع فیلتر هستند و چه کسانی موافق، با این وجود بر سر زبان ها افتاده که رضا تقی پور و مرتضی آقاتهرانی از جمله مخالفین رفع فیلتر هستند، این گمانه مخالفت این دو نفر با رفع فیلترینگ وقتی تقویت شد که از مجلس خبر رسید تقی پور طراح اصلی نامه مجلس به شورای عالی فضای مجازی برای جلوگیری از رفع فیلترینگ است.
واکنشها و توضیحات مسئولین
البته تقی پور درباره مخالفتش با رفع فیلتر اینگونه می گوید که « دروغ که مالیات ندارد.» او حتی در مورد نامه مذکور هم می گوید که آن را در راستای حکمرانی فضای مجازی نوشته شده است. « حکمرانی فضای مجازی» کلید واژهای است که آقاتهرانی هم در توضیح مخالفتش با رفع فیلترینگ به کار می برد و تأکید می کند «کشور قانون و قاعده دارد باید بتوانیم این فضا را مدیریت کنیم، وقتی این فضا مدیریت شود دیگر هر زمانی هر جایی که می تواند را فیلتر کند.»
تأکید بر مدیریت فضای مجازی
مرتضی آقاتهرانی، چهره شاخص جبهه پایداری و عضو شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که« آیا اطلاع دارید بعد از واتس اپ کدام پلتفرم رفع فیلتر می شود؟»، گفت: اطلاع ندارم. فعلاً این دو مورد رفع فیلتر شدند، حالا باید بیایند و بحث کنند.
او درباره مخالفتش با رفع فیلترینگ هم می گوید: ما خواهان مدیریت حکمرانی فضای مجازی هستیم یعنی موردی مهم تر از فیلتر کردن یا نکردن.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: نظام ما، نظام اسلامی است، کشور قانون و قاعده دارد باید بتوانیم این فضا را مدیریت کنیم، وقتی این فضا مدیریت شود دیگر هر زمانی هر جایی که لازم باشد را می توان فیلتر کرد، مثل همه جای دنیا که به این ترتیب عمل می شود.