صفحه اصلی / بین الملل / پایان ۱۵ ماه خونریزی، توافق آتش‌بس در غزه امضا شد

توافق آتش بس حماس و اسرائیل

پایان ۱۵ ماه خونریزی، توافق آتش‌بس در غزه امضا شد

پس از ۱۵ ماه درگیری در غزه که به کشته شدن بیش از ۴۶ هزار نفر انجامید، توافق آتش‌بس ۶ هفته‌ای میان حماس و اسرائیل حاصل شد. این توافق شامل تبادل اسرا و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی است و با میانجیگری مصر و قطر به دست آمده است.
آتش‌بس در غزه و امید به صلح در خاورمیانه

سرویس خبری ایران من: خاورمیانه پس از پانزده ماه درگیری مداوم، اکنون در آستانه تحولی تاریخی قرار گرفته است. نبردی که با حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و به یکی از خونین‌ترین درگیری‌های منطقه تبدیل گشت، سرانجام با توافقی برای آتش‌بس به نقطه عطف جدیدی رسیده است. این گزارش به بررسی جزئیات این توافق تاریخی و پیامدهای آن در منطقه می‌پردازد.

 

توافق تاریخی آتش‌بس در غزه

 

پس از گذشت ۱۵ ماه نبرد خونین که جان هزاران فلسطینی را گرفت و شعله‌های آتش را در سراسر خاورمیانه برافروخت، سرانجام مذاکره‌کنندگان در روز چهارشنبه به توافقی برای برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در نوار غزه دست یافتند.

 

جزئیات توافق و واکنش‌های بین‌المللی

 

یکی از مقامات نزدیک به فاش کرد که این توافق – که البته هنوز به طور رسمی اعلام نشده – شامل یک دوره آتش‌بس شش هفته‌ای است. در این مدت، نیروهای اسرائیلی گام به گام از نوار غزه عقب‌نشینی خواهند کرد و همزمان، در ازای آزادی گروگان‌های در بند حماس، شماری از بازداشت‌شدگان فلسطینی از زندان‌های اسرائیل رهایی خواهند یافت.

 

این توافق که حاصل ماه‌ها رایزنی و گفتگوهای فشرده با میانجیگری مصر و قطر و پشتیبانی ایالات متحده است، درست در آستانه مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که قرار است در بیستم ژانویه برگزار شود، به سرانجام رسید.

 

حماس، جنبش مقاومت فلسطینی که اداره نوار غزه را در دست دارد، به خبرگزاری رویترز اطلاع داد که نمایندگان این گروه، رضایت خود را نسبت به توافق آتش‌بس و بازگرداندن گروگان‌ها به میانجیان اعلام کرده‌اند.

 

گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل خبر داد که سفر اروپایی خود را ناتمام گذاشته و در پی اهمیت موضوع، شبانه راهی سرزمین‌های اشغالی خواهد شد تا در نشست رأی‌گیری کابینه امنیتی و هیئت دولت پیرامون این توافق حضور یابد.

 

یورش نیروهای اسرائیلی به غزه پس از آن آغاز شد که رزمندگان حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با درهم شکستن حصارهای امنیتی و نفوذ به شهرک‌های صهیونیست‌نشین، هزار و دویست نظامی و شهرک‌نشین را به هلاکت رسانده و بیش از دویست و پنجاه تن از اتباع اسرائیلی و خارجی را به اسارت گرفتند.

 

بنا بر گزارش وزارت بهداشت غزه، تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی تاکنون جان بیش از چهل و شش هزار نفر را گرفته و این باریکه ساحلی را به تلی از خاک و آوار بدل کرده است. در این میان، صدها هزار آواره فلسطینی در سرمای استخوان‌سوز زمستان، ناگزیر به زندگی در چادرها و سرپناه‌های موقت شده‌اند.

 

دامنه این نبرد به سرتاسر خاورمیانه کشیده شد و گروه‌های مقاومت مورد حمایت ایران در لبنان، عراق و یمن در همبستگی با ملت فلسطین، دست به عملیات علیه رژیم صهیونیستی زدند. این توافق پس از آن به دست آمد که تل‌آویو با به شهادت رساندن رهبران برجسته حماس و حزب‌الله لبنان، تصور کرد به برتری نظامی دست یافته است.

 

خبرهای دیگر

ابراهیم نبوی، طنزپرداز و روزنامه‌نگار ایرانی

ابراهیم نبوی، روزنامه‌نگار و طنزپرداز

دیدار هرتزوگ و اسپولیاریچ در بیت‌المقدس برای مذاکره درباره آزادی گروگان‌ها

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل

عملیات نظامی اسرائیل در غزه و سرنوشت گروگان‌ها

طرح جامع صلح غزه

آتش‌بس در غزه و امید به صلح در خاورمیانه

توافق آتش بس حماس و اسرائیل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00