سرویس خبری ایران من: در ادامه تحولات منطقه خاورمیانه و نوار غزه، توافق آتشبس جدیدی با میانجیگری قطر به دست آمده که با واکنشهای مثبت کشورهای منطقه روبرو شده است. وزارت امور خارجه عراق با صدور بیانیهای ضمن استقبال از این توافق، بر اهمیت همکاریهای بینالمللی برای پایان دادن به رنج مردم غزه تأکید کرده است. این گزارش به بررسی جزئیات توافق و واکنش دولت عراق میپردازد.
استقبال عراق از توافق آتشبس در غزه
به گزارش ایران من از خبرگزاری رسمی عراق ، وزارت امور خارجه عراق دراین بیانیه تصریح کرد :« از توافق آتشبس در غزه که پس از فداکاریهای بزرگ و رنج فراوان مردم فلسطین در نوار غزه به دست آمده است، استقبال می کنیم.»
در این بیانیه آمده است که تلاش های برای توافق آتش بس در غزه نشانگر اهمیت همکاری های بینالمللی برای متوقف کردن درد و رنج غیرنظامیان و تضمین ثبات منطقه است.
وزارت امور خارجه عراق در این بیانیه همچنین بر لزوم فراهم کردن زمینه ارسال سریع کمکهای انساندوستانه به نوار غزه و اراضی آسیبدیده فلسطینی و برآورده کردن نیازهای اساسی مردم فلسطین تاکید کرده است.
دستگاه دیپلماسی عراق همچنین اهمیت تقویت تلاشهای بینالمللی برای بازسازی مناطق آسیبدیده ناشی از تجاوزات را بهگونهای که بازگشت زندگی به حالت عادی و بهبود شرایط زندگی ساکنان نوار غزه تضمین نماید، مورد تاکید قرار داده است.
وزارت خارجه عراق در بیانیه خود باردیگر اعلام کرد که کشورش بر موضع ثابت و حمایتگرانه خود از آرمان فلسطین و حق ملت این کشور برای تعیین سرنوشت خود به شیوهای که برای آن مبارزه میکنند، تاکید می کند.
جزئیات توافق آتشبس اعلام شده توسط قطر
به گزارش ایران من، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه شب به وقت محلی (دوحه قطر) از موفقیت تلاشها برای توقف آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرفهای فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.
نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر افزود: با موافقت طرفهای مذاکره کننده، کار برای تکمیل ابعاد اجرایی این توافق امشب ادامه دارد.
وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز میشود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.
پیامدهای جنگ و وضعیت کنونی غزه
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.
با وجود همه این جنایتها، اسرائیل اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۶۷ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیلی از نوار غزه دست یابد.