صفحه اصلی / بین الملل / آفریقای جنوبی، میزبان نخستین نشست گروه بیست در قاره آفریقا

سیریل رامافوسا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی، میزبان نخستین نشست گروه بیست در قاره آفریقا

نشست گروه بیست در سال ۲۰۲۵ برای اولین بار در آفریقا برگزار می‌شود. رامافوسا اولویت‌های ریاست را همبستگی، برابری و توسعه پایدار اعلام کرد. تمرکز بر پایداری بدهی‌ها، گذار عادلانه انرژی و مدیریت تغییرات اقلیمی از محورهای اصلی است.
سیریل رامافوسا در نشست داووس درباره ریاست آفریقای جنوبی بر گروه بیست

سرویس خبری ایران من: نشست آتی گروه بیست در نوامبر ۲۰۲۵ (آبان ۱۴۰۴) برای نخستین بار در تاریخ این گروه در قاره آفریقا و به میزبانی آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد. این رویداد تاریخی که پس از پذیرش اتحادیه آفریقا به عنوان عضو رسمی گروه بیست شکل می‌گیرد، فرصتی استثنایی برای طرح مسائل کشورهای در حال توسعه و چالش‌های جهانی همچون تغییرات اقلیمی، نابرابری اقتصادی و پایداری بدهی‌ها خواهد بود. سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس، برنامه‌های کشورش برای ریاست بر این گروه را با تمرکز بر سه محور اصلی همبستگی، برابری و توسعه پایدار تشریح کرده است.

 

آفریقا، میزبان تاریخی نشست گروه بیست

 

به گزارش ایران من، از پایگاه اطلاع رسانی مجمع جهانی اقتصاد، «سیریل رامافوسا» در خصوص برگزاری نشست «گروه بیست» (جی ۲۰) در نوامبر سال جاری میلادی (آبان ۱۴۰۴) در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی گفت: برای اولین بار در تاریخ گروه بیست، اجلاس این گروه در آفریقا برگزار میشود که این اتفاق در پی پذیرش اتحادیه آفریقا به عنوان عضو گروه ۲۰ رویدادی بسیار مهم برای قاره آفریقا و آفریقای جنوبی است. وی افزود: این رویداد برای جهان نیز حائز اهمیت است چرا که انسان‌ها در آفریقا ظرفیت و انگیزه همکاری را ایجاد کردند. همکاری سنگ بنای تمدن بشری است و بدون همکاری امکان پیشرفت وجود ندارد. در حالی که ما با چالشهای قرن ۲۱ از تغییرات آب و هوایی گرفته تا بیماری‌های همه‌گیر، فقر و تروریسم رو به رو هستیم، بار دیگر باید از ظرفیت نیرومندترین خصلت بشر یعنی همکاری استفاده کنیم.

 

چشم‌انداز همبستگی و توسعه پایدار

 

رامافوسا با بیان اینکه «ما اکنون در دوران افزایش تنش‌های ژئوپلتیک، یکجانبه‌گرایی، ملی‌گرایی، محافظت‌گرایی (تجاری) و انزواگرایی و افزایش سطح بدهی با تاثیرگذاری خاص بر کشورهای فقیر قرار داریم»، تاکید کرد: باید از منابع مشترک و فناوری‌های مهم حاصل نبوغ بشر برای غلبه بر فقر و نابرابری استفاده کنیم. وی افزود: ۳۳ سال پیش «نلسون ماندلا» رئیس جمهوری و بنیانگذار آفریقای جنوبی دموکراتیک اینجا در داووس سخنرانی کرد و گفت «وابستگی متقابل موجب میشود که همه ما در ورای قاره‌ها و اقیانوسها در یک خانه جهانی مشترک باشیم و این امر مستلزم این است که همگی ما یک اقدام مشترک برای توسعه و سعادت و بقای بشر انجام دهیم.» رامافوسا گفت: برای تحقق هدفی که ماندلا مشخص کرد، آفریقای جنوبی تمرکز ریاست خود بر گروه بیست را بر سه مضمون همبستگی، برابری و توسعه پایدار قرار می دهد.

 

اولویت‌های راهبردی و چالش‌های پیش رو

 

وی تاکید کرد: آفریقای جنوبی بطور راسخ بر این باور است که این مضامین از طریق اقدامات جمعی شماری از نهادها مانند جی-۲۰ و نیز سازمانهای چندجانبه مختلف جهان از قبیل سازمان ملل متحد، سازمان تجارت جهانی، سازمان بهداشت جهانی و نهادهای مالی جهان قابل تحقق هستند البته برخی از نهادهای مالی جهان باید اصلاح شوند تا نمایندگی و پاسخگویی بیشتری نسبت به نیازهای شهروندان جهان داشته باشند. ما درصدد هستیم که تمرکز «گروه بیست» را بر این مساله قرار دهیم که چگونه می توانیم همبستگی را از طریق تلاشهای جمعی برای تضمین پیشرفت همگانی در جهان ارتقا دهیم بطوری که هیچ فرد یا کشوری جا نماند.

 

چالش‌های اقتصادی و توسعه‌ای

 

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی در ادامه گفت: حقوق و آزادیهای مردم در یک جا قابل جداسازی از حقوق و آزادیهای همه مردم جهان نیست. این پایه و اساسی است که همبستگی بر روی آن ساخته میشود و ما برای گسترش این پیام و پذیرش کامل آن توسط جی ۲۰ تلاش خواهیم کرد.

 

رامافوسا در ادامه سخنرانی خود در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس با بیان اینکه یکی از موانع بزرگ رشد و توسعه و ثبات، وجود و تداوم نابرابری در بین کشورها است، گفت: دنبال کردن هدف توسعه پایدار سازمان ملل در زمینه کاهش نابرابری همان اندازه که یک الزام اجتماعی است به همان اندازه یک الزام اقتصادی به شمار می رود. ما در گروه بیست نیازمند تلاشهای هماهنگ برای تمرکز بر رشد فراگیر و افزایش درآمد کشورهای فقیر و فقیرترین افراد در جامعه و تضمین دسترسی برابر به فرصتها بخصوص برای زنان و جوانان هستیم.

 

چالش‌های زیست‌محیطی و پایداری بدهی

 

وی افزود: کشورهای واقع در جنوب جهانی علاوه بر شکافهای عظیم در زمینه ظرفیتهای اقتصادی و سطح توسعه انسانی، با فقدان تامین اعتبار قابل پیش بینی برای توسعه و همچنین تهدیدات تغییرات آب و هوایی و سطح بالای بدهی رو به رو هستند و در برابر همه گیری هم آسیب پذیر هستند. وی تاکید کرد: پایداری بدهی‌ها (Debt sustainability) برای کشورهای کم درآمد یکی از چهار اولویت ریاست آفریقای جنوبی بر گروه بیست است.(چنانچه رشد بدهی دولتی از رشد تولید ناخالص داخلی بیشتر نباشد بدهی آن دولت پایدار است.)

 

رامافوسا در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر ضرورت کاهش انتشار گازهای آلاینده و حمایت کشورهای صنعتی از اقدامات آب و هوایی در کشورهای فقیر افزود: از این رو یکی دیگر از اولویت‌های آفریقای جنوبی در دوره ریاست جی-۲۰ تامین اعتبار و بسیج منابع مالی برای گذار عادلانه انرژی است. ما برای افزایش کیفیت و کمیت اعتبارات مالی آب و هوایی برای اقتصادهای در حال توسعه تلاش خواهیم کرد.

 

اولویت‌های راهبردی و چشم‌انداز آینده

 

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی ادامه داد: ما همچنانکه گذار به سمت اقتصادهای کم کربن به شکل فراگیر و عادلانه را شتاب می بخشیم، باید متوجه خسارتهای ناشی از تغییرات آب و هوایی هم باشیم. از این رو، آفریقای جنوبی تقویت مقاومت و انعطاف پذیری در برابری فجایع ناشی از تغییرات آب و هوایی را به عنوان یکی دیگر از اولویتهای ریاست بر گروه بیست مشخص کرده است. یکی دیگر از اولویتهای آفریقای جنوبی در دوره ریاست گروه بیست، استفاده بهینه از مواد معدنی حیاتی برای رشد و توسعه فراگیر است. ما نیازمند چهارچوبی برای صنعتی شدن و سرمایه گذاری سبز به منظور تضمین ارزش افزوده مواد معدنی حیاتی بخصوص در نزدیکی محل استخراج هستیم.

 

دورنمای گروه بیست و بریکس

 

به گزارش ایران من، گروه بیست یک مجمع بین‌المللی متشکل از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که هدف آن یافتن راه حل هایی برای مسائل اقتصادی و مالی جهانی اعلام شده است. ۱۹ کشور آفریقای جنوبی، آرژانتین، آلمان، آمریکا، اندونزی، استرالیا، ایتالیا، انگلیس، برزیل، ترکیه، چین، روسیه، ژاپن، عربستان سعودی، فرانسه، کانادا، کره جنوبی، مکزیک و هند، و دو سازمان منطقه ای اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا اعضای گروه بیست هستند.

 

اعضای گروه بیست شامل اقتصادهای بزرگ جهان میشوند که ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و بیش از ۷۵ درصد از تجارت بین المللی را تشکیل می دهند و حدود دو سوم جمعیت جهان را دارند. گروه بیست دبیرخانه دائمی ندارد و ریاست این گروه بطور چرخشی و سالانه بر عهده کشورهای عضو قرار می گیرد.

 

از این میان، پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گروه «بریکس» را تشکیل داده اند که با افزایش کشورهای عضو و شریک این گروه، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که گروه بریکس از اهمیت بیشتری نسبت به جی-۲۰ در معادلات جهانی برخوردار شده است.

خبرهای دیگر

رافائل گروسی در نشست داووس درباره آینده برجام و برنامه هسته‌ای ایران

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

آنتونیو گوترش در سخنرانی مجمع اقتصادی داووس درباره برنامه هسته‌ای ایران

آنتونیو گوترش، نخست‌وزیر پرتغال

سیریل رامافوسا در نشست داووس درباره ریاست آفریقای جنوبی بر گروه بیست

سیریل رامافوسا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی

سرگئی ریابکوف در حال سخنرانی درباره روابط روسیه و آمریکا

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00